(P) EximBank: Exportatorii sunt mai prudenti si cauta asigurari

Contextul economic mondial, caracterizat in continuare printr-un grad ridicat de incertitudine, determina companiile exportatoare romanesti sa fie mult mai prudente si sa se protejeze impotriva riscurilor comerciale.
Acest fapt a a determinat o crestere a interesului pentru produsele de asigurare oferite de EximBank, a afirmat Ionut Costea, presedintele Bancii de Export-Import a Romaniei.

Banca poate acoperi prin produsele de asigurare riscurile comerciale si politice ce pot aparea in derularea tranzatiilor comerciale internationale ale companiilor romanesti, asigurandu-le confortul ca isi vor recupera creantele.

Astfel, EximBank pune la dispozitia exportatorilor asigurarea riscului de neplata la extern (care ofera siguranta incasarii a 85% din valoarea exportului) sau asigurarea cursului de schimb valutar care protejeaza incasarile din export impotriva fluctuatiilor nefavorabile ale cursului de schimb.

De asemenea, firmele care intentioneaza sa se extinda in strainatate pot beneficia de asigurarea investitiei – care garanteaza recuperarea a pana la 90% din valoarea proiectului. La acestea se adauga polita de asigurare a creditului cumparator care asigura riscul de nerambursare a creditului contractat de partenerii externi pentru plata productiei livrate de catre companiile romanesti.

Pe parcursul anului trecut, EximBank a inregistrat o crestere de 162% pe segmentul asigurarilor. Anul 2010 a marcat o crestere substantiala a expunerilor din asigurarea riscului de neplata pentru riscuri non-piata, aportul major fiind dat de expunerile pe Federatia Rusa.

Setari Cookie-uri