ATE Bank Romania isi va majora capitalul social cu 84,4 milioane lei (20 de milioane de euro), la 221 milioane lei (52,31 milioane euro), suma pe care grupul elen ATE Bank o va subscrie integral daca ceilalti actionari nu vor participa, a anuntat banca, informeaza Mediafax.

Consiliul de Administratie ale ATE Bank Romania a decis convocarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor in data de 16 septembrie 2011, avand pe ordinea de zi majorarea capitalului social.

Potrivit unui comunicat al bancii, actiunile care nu s-au subscris in urma exercitarii dreptului de preferinta al tuturor actionarilor vor fi oferite spre subscriere actionarului majoritar ATE Bank Grecia, care va participa in aceasta situatie integral la majorarea capitalului social.

"Decizia de majorare a capitalului social al ATE Bank Romania reflecta sustinerea dezvoltarii activitatii bancii si mentinerea soliditatii institutiei noastre in piata bancara, manifestata atat de catre conducerea ATE Bank Romania, cat si de catre actionarul sau majoritar, ATE Bank Grecia", a declarat Sotirios Skandamis, presedinte-director General ATE Bank Romania, citat in comunicat.

ATE Bank Grecia controleaza 74,12% din actiunile ATE Bank Romania, un alt actionar important fiind International Finance Corporation, membra a grupului Bancii Mondiale, cu 15% din capitalul social al bancii.

Potrivit planului de restructurare necesar pentru respectarea reglementarilor Uniunii Europene referitoare la ajutoarele de stat, publicat in luna mai, grupul ATEbank, controlat de statul elen, intentioneaza sa vanda participatia majoritara pe care o detine la ATE Bank Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si