Veniturile Aviva Asigurari de Viata din prime subscrise au scazut cu 11,7% in primul semestru, la 33,99 milioane de lei, iar indemnizatiile achitate clientilor au coborat cu 34,4%, la 2,99 milioane de lei, potrivit datelor companiei.
In perioada analizata, asigurarile de viata la nivelul membrilor asociatiei nationale a asiguratorilor (UNSAR) au generat subscrieri de peste 732 milioane de lei, in crestere cu 5,2% fata de aceeasi perioada din anul precedent, noteaza Mediafax.

Membri UNSAR au o pondere de circa 80% in totalul subscrierilor la nivelul pietei de profil. La finele lunii iunie, portofoliul Aviva numara 280.697 de polite in vigoare.

Cu o pondere de 58,5% in veniturile societatii, asigurarile de viata cu componenta investitionala (unit-linked) au adus prime de 19,89 milioane de lei, de la 20,44 milioane de lei in intervalul ianuarie-iunie 2010.

Tendinta de scadere s-a manifestat si pe segmentul politerlor de viata traditionale, unde veniturile au atins 14,07 milioane de lei, cu 21,9% mai putin decat in urma cu 12 luni.

Asiguratorul roman este parte a grupului financiar britanic Aviva.

Grupul a intrat pe piata romaneasca in anul 2000 si, alaturi de Aviva Asigurari de Viata, mai controleaza si Aviva Fond de Pensii, societate prezenta pe piata fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II).

In 2010, Aviva Asigurari de Viata a pierdut o pozitie in clasamentul de profil, coborand pe cinci, dupa ING Asigurari de Viata, BCR Asigurari de Viata, Alico Asigurari Romania si Generali Romania.

Cota de piata a companiei s-a redus la 5,34%, de la 6,26% in 2009, dupa ce subscrierile au coborat cu 12,8%, la 88,9 milioane de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri