Astfel, romanii isi pot plati taxele si impozitele la buget prin internet banking si banking prin telefon de la BCR. Serviciul este gratuit, fara comisioane la plata, iar optiunea este disponibila fara preinregistrare pe siteurile administratiilor publice centrale sau locale.

"Cetatenii pot accesa serviciile acestui sistem prin internet banking sau la ghiseele bancilor utilizand o aplicatie, pusa la dispozitie de M.F.P., cu ajutorul careia pot completa documentul de plata. Aceasta aplicatie va fi pusa la dispozitia cetatenilor la aceasta adresa", se arata in comunicatul Ministerului de Finante.

Prin intermediul acestui sistem simplificat cetatenii pot obtine informatii legate de tipul obligatiilor de plata si institutiile publice beneficiare fara a mai fi necesar sa cunoasca toate detaliile legate de coduri IBAN ale conturilor de venituri bugetare sau coduri fiscale ale institutiilor publice.

Citeste si:

Acest sistem ofera posibilitatea cetatenilor de a plati impozite si taxe (impozitul pe veniturile din cedarea folosintei bunurilor, taxe consulare, impozitul pe cladiri, terenuri si mijloace de transport etc), inclusiv amenzi, catre orice primarie, indiferent de judetul in care aceasta este localizata.

Incepand cu data de 18 august 2011 sistemul va fi operational pentru clientii Bancii Comerciale Romane, urmand ca din luna septembrie sa fie operational si pentru clientii CEC si Bancpost.

Cele trei institutii de credit vor oferi servicii pentru aproximativ 8 milioane de clienti persoane fizice.

Tu ti-ai plati taxele si impozitele online?
Comenteaza aici.