ING Bank Romania, a zecea banca de pe piata locala, a obtinut un profit brut de 65 milioane de lei in prima jumatate din 2011, cu 8% mai mult fata de aceeasi perioada din 2010, pe fondrul reducerii costului cu provizioanele de risc si cresterii veniturilor din operatiunile cu clientii.
Rezultatul a fost marcat de reducerea costului cu provizioanele de risc, pe fondul imbunatatirii profilului de risc a portofoliului de credite, si de cresterea veniturilor din operatiunile cu clientii, anunta oficialii sucursalei locale a ING.

Portofoliul de credite al bancii a crescut cu 7% in aceasta perioada, ajungand la 8,14 miliarde de lei, in principal datorita cresterii cu 11% a imprumuturilor acordate persoanelor fizice, iar economiile si depozitele au inregistrat o crestere de 2%, ajungand la 9, 24 miliarde de lei. Activele totale ale ING Bank Romania au crescut la 12, 44 miliarde de lei, fiind cu 6% mai mari fata de nivelul din primul semestru al anului trecut.

„Rezultatele pozitive obtinute in prima jumatate a anului 2011 se datoreaza unui management profesionist al portofoliului de clienti, al produselor si al riscurilor”, a declarat Misu Negritoiu, CEO ING Bank Romania.

ING Bank si-a mentinut pozitia de lider de piata dupa nivelul general de satisfactie a clientilor, conform studiului recurent de „Customer Satisfaction” realizat de AC Nielsen in noiembrie-decembrie 2010. Acelasi studiu a aratat ca ING Bank Romania a inregistrat in 2010 cea mai mare pondere in portofoliu a clientilor loiali din piata de retail banking din Romania.

De asemenea, conform studiului „Brand Tracking” realizat de AC Nielsen in octombrie 2010, ING Bank Romania se situeaza in top 3 in clasamentul bancilor autohtone la capitolul brand recommendation - 14% dintre cei chestionati (clienti bancarizati) recomanda ING Bank pentru produse si servicii bancare si in top 5 in ceea ce priveste notorietatea spontana - 11% dintre cei chestionati mentioneaza spontan ING Bank.

ING Bank Romania s-a situat si in top 3 cei mai buni angajatori din domeniul bancar, conform studiului „Cei mai doriti angajatori”, realizat de Catalyst Consulting in 2011. Clasamentul reflecta atat realitatea mediului de lucru in organizatie (mediu, provocari profesionale, traininguri, grija fata de angajati), cat si abilitatea angajatorului de a comunica chiar si cu potentialii candidati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri