"Cresterea inregistrata vine in contextul in care am continuat si in prima jumatate a acestui an strategia de imbunatatire a produselor si serviciilor de asigurari oferite, precum si de simplificare a acestora. O tendinta observata in intervalul analizat este reducerea usoara a ratei de anulare a politelor, in ciuda mediului economic dur, ce a continuat sa puna presiune asupra pietei de asigurari per ansamblu", a declarat Frans van der Ent (foto), directorul general al Eureko Asigurari.

Bilantul a fost sustinut de primele brute subscrise aferente asigurarilor de sanatate, care au inregistrat un avans anual de 34%, la 6,13 milioane lei, ceea ce, potrivit companiei.

"La baza rezultatului inregistrat in primele sase luni pe segmentul de asigurari de sanatate stau contractele semnate cu diferite companii din sectorul corporate. Piata de retail este inca afectata de mediul economic dur, totusi am inceput sa observam semne de revenire si cred ca vom inregistra rezultate mai bune in a doua parte a anului", spune Carmen Radu, director general adjunct al Eureko Asigurari.

De asemenea, primele brute subscrise aferente asigurarilor de viata au ajuns la 15,35 milioane lei, in crestere usoara fata de primul semestru din 2010.