Revista Global Finance, una dintre cele mai importante publicatii internationale, a publicat un top al celor mai sigure 50 de banci din intreaga lume. Cum s-a schimbat clasamentul in ultimii ani de criza?
Ierarhia a fost intocmita prin analiza ratingului de credit, pe fondul deteriorarii conditiilor economice, si prin dinamica activelor celor mai mari 500 de banci din intreaga lume. Agentiile de rating luate in considerare sunt Standard & Poor's, Moody’s si Fitch.

Bancile franceze BNP Paribas (locul 15), Societe Generale (35) si banca italiana Intesa Sanpaolo (37) sunt singurele grupuri bancare din clasament care au operatiuni si in Romania.

Grupul bancar francez Credit Agricole (locul 20) este prezent indirect pe piata locala prin intermediul subsidiarei Emporiki Bank.

In fruntea clasamentului se afla nemtii de la KfW, fiind urmati de francezii de la Caisse des Dépôts et Consignations (CDC). Urmatoarele trei pozitii sunt ocupate de trei banci detinute de stat.

Podiumul a ramas neschimbat fata de editiile din 2010 si 2009.

Rabobank, din Olanda, este cea mai bine plasata banca privata (locul 6).

Societe Generale ocupa anul trecut locul 41 in topul celor mai sigure banci, iar in 2009 pozitia 31.

De asemenea, italienii de la Intesa Sanpaolo ocupau in 2010 locul 35, iar in 2009 trei locuri mai sus (32).

Top cele mai sigure banci

1. KfW (Germania)

2. Caisse des Dépôts et Consignations (CDC) (Franta)

3. Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) (Olanda)

4. Zürcher Kantonalbank (Elvetia)

5. Landwirtschaftliche Rentenbank (Germania)

6. Rabobank (Olanda)

7. Landesbank Baden-Württemberg - Förderbank (Germania)

7. Nederlandse Waterschapsbank (Olanda)

8. Banque et Caisse d’Épargne de l’État (Luxemburg)

9. NRW.Bank (Germania)

10. Banco Santander (Spania)

Sursa: Global Finance


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri