Americanii de la Citibank au obtinut un profit net de 46,46 milioane de lei (aproape 11 milioane de euro) din afacerile derulate in Romania in 2009, un an in care economia locala a scazut cu peste 7% din PIB.

Sucursala din Romania a Citibank a raportat pentru 2009 venituri totale de aproape 2,65 miliarde de lei (0,62 miliarde de euro), in timp ce cheltuielile totale s-au ridicat la 2,58 miliarde de lei (0,6 miliarde de euro), potrivit datelor publice pe site-ul MFP. Profitul net raportat de banca pentru anul 2009 a fost de 46,46 milioane de lei (aproape 11 milioane de euro).

In 2008, Citibank Romania a inregistrat un profit net de aproximativ 23 milioane euro, in crestere usoara, cu 1%, fata de profitul obtinut in anul precedent. Banca spera sa obtina in 2009 un rezultat similar cu cel din anul precedent. Rezultatele pe 2010 nu au fost inca publicate pe site-ul MFP.

Citi a intrat pe piata din Romania in 1996 si furnizeaza produse si servicii financiar-bancare companiilor nationale si internationale, intreprinderilor mici si mijlocii, sectorului public, organizatiilor non-profit si persoanelor fizice.

Datorita politicii grupului, bancherii aflati la conducerea sucursalei au fost extrem de discreti in discutiile legate de rezultatele financiare.

Shahmir Khaliq
a fost presedintele sucursalei Citibank din Romania pana la inceputul lui 2010, cand functia sa a fost preluata de Tibor Pandi. Shahmir Khaliq a fost desemnat ca director al diviziei formata din Bulgaria, Cehia, Romania si Slovacia si Director General Citibank Cehia.

La finalul anului 2009, americanii de la Citi si-au mutat birourile la primele etaje din cladirea Victoria Center, amplasata in apropiere de Piata Victoriei. Imobilul, dezvoltat de fondul de investitii Bluehouse Capital, este cunoscut ca fiind sediul Citibank, banca fiind cel mai mare si vizibil chirias.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »



Citește și
Mastercard majorează suma pe care o poți plăti cu cardul fără PIN
Setari Cookie-uri