Alpha Bank si EFG Eurobank sunt aproape de anunta fuziunea, urmata de o injectie de capital de 500 milioane euro, au declarat executivi ai celor doua banci, citati de Financial Times.
Fuziunea bancilor ce ocupa locurile 2 si 3 in Grecia va crea a 25-a cea mai puternica banca din zona euro, au declarat sursele.

“Puteti considera deal-ul ca si facut”, spune un executiv.

Detaliile vor fi anuntate maine, dupa doua sedinte separate ale consiliiilor de administratie.

Yannis Costopoulos, CEO-ul Alpha Bank, este favoritul pentru pozitia de conducere a noii entitati.

“Planul este sa finalizam tranzactia pana la sfarsitul acestui an. Noua entitate isi va intra in rol la inceputul lui 2012”, a declarat o persoana apropiata tranzactie.

In Romania, Alpha Bank si Bancpost (parte a grupului NBG) detin cumulat peste 9% din totalul activelor. O fuziune a operatiunilor va crea a treia banca din sistem.

Noua banca va avea aproximativ 8 milioane de client in 10 tari din Europa de Sud-Est. Depozitele cumulate vor ajunge la 80 miliarde euro, cu active totale de 150 miliarde euro.

Alpha Bank a respins in februarie o fuziune cu National Bank of Greece, cea mai mare banca a tarii. Sursele au mai declarat ca si EFG a avut discutii nefinalizate despre o eventual fuziune cu NBG.

Grupul financiar elen EFG Eurobank, actionarul Bancpost a obtinut in 2010 un profit net de 15,8 milioane de euro din operatiunile desfasurate in Romania, dupa ce in 2009 a inregistrat pierderi pe plan local.

In 2009, EFG Eurobank a suportat o pierdere neta de 8,3 milioane de euro pentru operatiunile din Romania, pe fondul cresterii provizioanelor pentru creditele neperformante.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri