Euroins Romania, membra a grupului Eurohold, a subscris in primul semestru din 2011, prime brute de peste 116 milioane de lei, aferente unui numar de peste 460.000 de polite, inregistrand in acelasi timp o scadere de 36% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Evolutia a avut loc pe fondul unei contractii a segmentului auto, care, in contextul cresterii de pe liniile property, travel si raspundere civila, a condus la echilibrarea portofoliului companiei.

“Scaderea segmentului auto ca pondere in total portofoliu, de 7,5%, s-a produs pe fondul cresterii ponderii asigurarilor property, asigurarilor de raspunderi civile generale si asigurarilor medicale”, a declarat Iulius Alin Bucsa (foto), directorul general al Euroins Romania.

Cea mai mare crestere pe care Euroins Romania a inregistrat-o in perioada ianuarie - iunie 2011, de 200% fata de perioada similara a anului trecut, a fost pe segmentul asigurarilor property. Valoarea primelor brute subscrise pe aceasta clasa ajunge la sfarsitul semestrului I din 2011 la aproape 8,5 milioane de lei, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2010, cand a fost de 2,8 milioane de lei.

Asigurarile medicale si de calatorii in strainatate au inregistrat la randul lor o crestere de 113% in intervalul mentionat, volumul primelor brute subscrise in semestrul I din 2011 pentru aceasta clasa ajungand la aproape 1 mil. lei.

O crestere de 57% s-a inregistrat pe segmentul asigurarilor de raspundere civila generala, primele brute subscrise ajungand la valoarea de 1,7 mil. lei, fata de primele sase luni ale anului 2010, cand acestea au fost cu putin peste 1 milioane de lei.

Ponderea primelor RCA+CASCO in total subscrieri in primul semestru din 2011 este de 89%, fata de 96,5% in 2010. Scaderea subscrierilor la politele de raspundere civila auto si CASCO a fost de 41% in semestrul I din 2011 fata de aceeasi perioada din 2010.

In ceea ce priveste daunele platite de catre Euroins Romania, acestea au fost in semestrul I din 2011 in valoare de 81,6 mil. lei, cu 17% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut, cand daunele platite au fost de 98,2 mil. lei.

Euroins, parte a grupului Eurohold, a fost fondata in anul 1994, si a functionat pana in 2007 sub numele de Asitrans.

Asiguratorul a inregistrat anul trecut prime brute subscrise in valoare de 301 milioane de lei si o pierdere de 4,18 milioane de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri