Piraeus Bank a avut in S1 un profit in scadere cu 28%

Piraeus Bank Romania a inregistrat in primul semestru un profit brut de 43,7 milioane de lei, potrivit standardelor romanesti de contabilitate, in scadere cu 28% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat banca.

Fata de prima jumatate a anului trecut, activele bancii au urcat cu 1%, pana la 8,9 miliarde lei, a declarat intr-un comunicat Catalin Parvu, director general executiv al bancii, potrivit Mediafax.

De asemenea, depozitele atrase de Piraeus Bank au crescut cu 8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la cinci miliarde lei.

Potrivit bancii, volumul total al creditelor acordate s-a mentinut in jurul valorii de 6,7 miliarde lei, pe fondul cresterii accelerate (71%) a imprumuturilor destinate segmentului corporate, de la 396,4 milioane lei in iunie 2010 la 676,2 milioane lei la jumatatea acestui an.

Creditele acordate intreprinderilor mici si mijlocii au avansat cu 9%, la 864,1 milioane lei, in timp ce imprumuturile acordate populatiei au scazut cu 8%.

Indicele de solvabilitate a fost de 16,5%.

Piraeus Bank Romania este parte a grupului elen Piraeus, care mai detine pe piata locala Piraeus Leasing, din domeniul serviciilor financiare, Piraeus Insurance Reinsurance Broker Romania, companie specializata in activitatile de intermediere si brokeraj in asigurari si reasigurari, si Piraeus Securities Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri