Raspuns: Plata cu cardul la comercianti este, in general, scutita de comisioane si pe plan international, iar schimbul valutar se realizeaza la cursul MasterCard din ziua decontarii, un curs apropiat de cel publicat de Banca Nationala a Romaniei. Situatia este similara in Africa. Nu se percepe comision pentru schimbul valutar.

Totusi, este de dorit sa va asigurati ca o sa fie acceptat cardul dumneavoastra la comerciantii la care intentionati sa mergeti. Intrebati inainte daca sunt acceptate cardurile MasterCard si, in special, cele Maestro.

Vezi aici si alte raspunsuri utile pentru posesorii de carduri.

Educatia financiara este esentiala pentru wall-street.ro, nu doar informatiile de business pe care le oferim in fiecare zi.

Citeste si:

Tocmai de aceea, am lansat proiectul editorial CardPayment, sustinut de MasterCard, prin care ne-am propus sa gasim cele mai bune sfaturi pentru posesorii de carduri.

Proiectul este destinat posesorilor de carduri si nu numai care vor raspunsuri la intrebari din zona cadurilor de credit, de debit, comert electronic, plati contactless sau taxe si impozite. Va raspundem aicidaca aveti intrebari, atat din experienta noastra, dar mai ales dupa ce ne vom consulta cu specialisti din aceste industrii.

Ai intrebari legate de carduri? Vrei sa stii mai multe despre comertul electronic si platile contactless? Nu ai cui sa te adresezi? Vrei sa afli cum poti plati taxele si impozitele online? Consulta-ne si iti raspundem gratuit.