Ascendis, companie de training si consultanta in domeniul dezvoltarii si formarii profesionale, este prima companie din tara acreditata de Institutul de Management in Asigurari (IMA) sa desfasoare cursuri de calificare si pregatire profesionala continua in domeniul asigurarilor de viata si al asigurarilor generale, prin intermediul platformei proprii de e-learning.
Acreditarea Ascendis vine in contextul intrarii in vigoare a Ordinelor CSA nr. 10 si nr. 11 / 2011, potrivit carora, incepand cu data de 1 septembrie 2011, persoanele care doresc sa lucreze in domeniul distributiei produselor de asigurare trebuie sa detina un certificat de calificare profesionala.

Cursurile furnizate de Ascendis vizeaza solutii de pregatire si calificare a tuturor celor care, conform legii, au nevoie de certificare, iar prin solutia on-line propusa de companie, cursantii pot parcurge cursul din orice locatie si in orice moment al zilei, singura conditie fiind reprezentata de accesul la internet.

In urma finalizarii cursurilor, Ascendis va oferi absolventilor o adeverinta de parcurgere a programului de pregatire profesionala necesara sustinerii examenului de certificare organizat de IMA.

"Ne-am concentrat asupra cursurilor online inca din 2009, cand recesiunea a afectat bugetele de training. Acum avem expertiza si exercitiul. Propunerea unor cursuri e-learning in domeniul asigurarilor a venit natural si avem capacitatea de a servi un numar foarte mare de participanti”, a declarat Dorel Grigore, senior consultant Ascendis.

Conform normelor emise de CSA referitoare la pregatirea profesionala, certificatul reprezinta o conditie pentru incheierea, pentru prima data, a unui contract de munca, de mandat sau intermediere in domeniul asigurarilor.

In plus, atat noii veniti in domeniul distributiei produselor de asigurare dupa data de 1 septembrie, cat si cei care desfasoara deja asemenea activitate au obligatia ca, la perioade sucesive de maxim 3 ani (respectiv de 2 ani in cazul conducatorilor intermediarilor), sa faca dovada ca au urmat un program de pregatire profesionala continua, aprobat de catre CSA. Aceste perioade se calculeaza de la data de 01 octombrie 2010.

Infiintata in 1997, Ascendis este una dintre cele mai mari companii din piata de training si consultanta in domeniul dezvoltarii organizationale din Romania, cu o echipa de 40 de consultanti si facilitatori si cu un portofoliu de peste 140 de clienti constanti. In primul semestru din 2011, Ascendis a facilitat peste 1.500 de zile de training si consultanta.

Printre clientii grupului se numara: Actavis, Acvatot, AstraZeneca, Banca Transilvania, BCR, Bosch Rexroth, BRD, CEC Bank, Cetelem, CEZ Romania, Chevron-Texaco, Continental Automotive, Danone, Ericsson Telecommunications Romania, GDF Suez, ING Asigurari de Viata, Orange, Piraeus Bank, Raiffeisen Grup, Romstal, Romtelecom, Siemens, Titan SA.


Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri