Casa de Editura si Pregatire Profesionala UNSICAR a lansat un program de pregatire profesionala in domeniul asigurarilor, in contextul in care de la 1 septembrie 2011 persoanele care doresc sa lucreze in acest sector trebuie sa detina un certificat de calificare.
Casa de Editura si Pregatire Profesionala UNSICAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari) furnizeaza la nivel national urmatoarele categorii de cursuri: calificare profesionala pentru persoanele care doresc sa activeze in domeniul distributiei produselor de asigurari, pregatire profesionala continua precum si specializare/ perfectionare pentru cei care activeaza in acest domeniu.

In conformitate cu Ordinul nr. 11/2011 emis de CSA, din 1 septembrie 2011 certificatul de calificare profesionala este conditie de incheiere a contractelor de munca, respectiv de mandat in domeniul asigurarilor sau de intermediere, dupa caz, cu asiguratorii sau intermediarii in asigurari.

Conform normelor emise de CSA referitoare la pregatirea profesionala, certificatul reprezinta o conditie pentru incheierea, pentru prima data, a unui contract de munca, de mandat sau intermediere in domeniul asigurarilor.

In plus, atat noii veniti in domeniul distributiei produselor de asigurare dupa data de 1 septembrie, cat si cei care desfasoara deja asemenea activitate au obligatia ca, la perioade sucesive de maxim 3 ani (respectiv de 2 ani in cazul conducatorilor intermediarilor), sa faca dovada ca au urmat un program de pregatire profesionala continua, aprobat de catre CSA. Aceste perioade se calculeaza de la data de 01 octombrie 2010.

Casa de Editura si Pregatire Profesionala UNSICAR S.R.L., este o societate apartinand Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania- UNSICAR, inregistrata in Registrul furnizorilor de programe educaþionale în domeniul asigurãrilor sub codul unic CSA/IMA F-0013/ 16.11.2010.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri