Brokerii de asigurare au intermediat in primele 6 luni ale anului curent 38% din primele brute subscrise de societatile de asigurare, cu 2,2 puncte procentuale mai mult decat era in perioada similara a anului trecut, potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Astfel, valoarea primelor intermediate in primele 6 luni din 2011 a fost de 1,526 miliarde lei, din care 0,701 miliarde lei in trimestrul I ?i 0,825 miliarde lei in trimestrul II din 2011.

Ca urmare, valoarea totala a primelor brute subscrise de asiguratori a fost de aproximativ 4,015 miliarde de lei, in primul semestru, in scadere cu 7,5% comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut.

La nivelul brokerilor, daca in primul trimestru, primele intermediate au scazut cu 9,22% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, situatia s-a schimbat in cel de-al doilea trimestru, acestea crescand cu 5,55%, fata de trimestrul II din 2010.

Evolutia pozitiva din trimestrul II a facut ca, la nivelul primelor 6 luni din acest an, primele intermediate de brokerii de asigurare sa consemneze o scadere cu numai 1,68%. Aceasta scadere este mai mica decat cea inregistrata de primele brute subscrise de societatile de asigurare in aceeasi perioada, respectiv de 7,43%, fapt care arata ca aportul brokerilor de asigurare ca si canal de distributie a produselor de asigurare este in continua crestere.

In ceea ce priveste veniturile realizate din activitatea de brokeraj in primele 6 luni din 2011, acestea au fost in valoare de 0,299 miliarde lei, cu 15,60% mai mari decat in semestrul I din 2010. Veniturile realizate din negocierea contractelor de asigurare, care reprezinta circa 97% din veniturile totale, au crescut cu 17,39%.

Evolutia buna a pietei de brokeraj in asigurari din cursul celui de-al doilea trimestru s-a reflectat si asupra veniturilor, care au crescut cu 22,71% fata de trimestrul II din 2010 (respectiv cu 24,87% in cazul veniturilor realizate din negocierea contractelor de asigurare).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri