Conducerea BERD va discuta pe 22 noiembrie furnizarea unui imprumut de 17,6 milioane de euro companiei Apa-Canal Sibiu, ca sub-proiect al programului de cofinantare prin fonduri UE de coeziune destinat companiilor regionale de apa, aprobat pe 23 noiembrie 2010, scrie Mediafax.

Proiectul implica doua componente.

Prima va consta intr-un imprumut de 10 milioane de euro si va fi cofinantata printr-un program regional de investitii de pana la 131,7 milioane de euro, care va include un grant semnificativ din partea UE, Guvernul Romaniei si autoritatile locale, potrivit Programului Fondului de Coeziune al Romaniei.

Imprumutul de 10 milioane de euro va fi folosit pentru modernizarea sau extinderea infrastructurii de apa si canalizare, in conformitate cu directivele UE.

A doua componenta, de 7,6 milioane de euro, va fi utilizata la refinantarea unei Facilitati de Imprumut Municipal pentru Mediu, semnata in aprilie 2004.

Citeste si:

BERD analizeaza acordarea unui alt imprumut, de 12 milioane de euro, companiei Tetkron, pentru reabilitarea si modernizarea retelei de termoficare din Brasov.

Proiectul se va concentra pe imbunatatirea serviciilor de distributie a agentului termic, reducerea pierderilor din retea si cresterea eficientei.

Costul total al proiectului va fi de pana la 15,23 milioane de euro.

Conducerea BERD va discuta acordarea imprumutului in februarie 2012.