Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) analizeaza acordarea a doua imprumuturi, in valoare cumulata de 29,6 milioane euro, pentru reabilitarea retelei de apa si canalizare din Sibiu si a retelei de termoficare din Brasov.
Conducerea BERD va discuta pe 22 noiembrie furnizarea unui imprumut de 17,6 milioane de euro companiei Apa-Canal Sibiu, ca sub-proiect al programului de cofinantare prin fonduri UE de coeziune destinat companiilor regionale de apa, aprobat pe 23 noiembrie 2010, scrie Mediafax.

Proiectul implica doua componente.

Prima va consta intr-un imprumut de 10 milioane de euro si va fi cofinantata printr-un program regional de investitii de pana la 131,7 milioane de euro, care va include un grant semnificativ din partea UE, Guvernul Romaniei si autoritatile locale, potrivit Programului Fondului de Coeziune al Romaniei.

Imprumutul de 10 milioane de euro va fi folosit pentru modernizarea sau extinderea infrastructurii de apa si canalizare, in conformitate cu directivele UE.

A doua componenta, de 7,6 milioane de euro, va fi utilizata la refinantarea unei Facilitati de Imprumut Municipal pentru Mediu, semnata in aprilie 2004.

BERD analizeaza acordarea unui alt imprumut, de 12 milioane de euro, companiei Tetkron, pentru reabilitarea si modernizarea retelei de termoficare din Brasov.

Proiectul se va concentra pe imbunatatirea serviciilor de distributie a agentului termic, reducerea pierderilor din retea si cresterea eficientei.

Costul total al proiectului va fi de pana la 15,23 milioane de euro.

Conducerea BERD va discuta acordarea imprumutului in februarie 2012.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri