Aviva Romania a lansat, la inceputul lunii februarie, doua programe de investitii care vor plasa fondurile atrase pe pietele imobiliare din Europa pe Bursa de Valori Bucuresti si in obligatiuni, se arata intr-un comunicat al asiguratorului citat de Mediafax.

Primul program de investitii, denumit Imobilis, este intermediat de Morley Fund Management (administratorul investitiilor grupului Aviva). Acesta presupune investitii directe sau indirecte pe pietele imobiliare din Uniunea Europeana si Europa Centrala si de Est, piete care vor cunoaste un grad ridicat de dezvoltare in urmatorii ani. Moneda de referinta pentru Imobilis este euro. Investitiile vor fi concentrate pe proprietatile rezidentiale situate in centrele oraselor sau in complexurile rezidentiale din zone destinate vacantelor. Fondul isi va diversifica investitiile pe pietele mature si stabile ale tarilor europene, dar se va concentra in primul rand pe statele emergente cum ar fi Polonia, Cehia, Croatia sau Bulgaria, tari al caror potential de crestere previzionat este foarte mare.

Gradul de risc asociat acestui program este mediu spre ridicat. Practic Max, al doilea program de investitii, va fi denominat in lei si are o structura de investitii bazata in mod egal pe actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti si pe obligatiuni. Programul se adreseaza persoanelor care prefera plasamentele in lei cu un risc ridicat si va fi administrat de catre specialistii in investitii Aviva. Obiectivul programului este sa combine siguranta investitiilor cu venit fix cu performanta actiunilor blue-chip.