"Volksbank Romania nu face parte din tranzactie. In acord cu actionarii majoritari, Volksbank Romania va fi repozitionata in urmatorii doi-trei ani, dupa care va fi vanduta", se arata intr-un comunicat al grupului austriac Volksbank AG, care detine 51% din Volksbank International, citat de Mediafax.

Grupul austriac a anuntat ca a semnat acordul final pentru vanzarea Volksbank International catre Sberbank, tranzactia fiind conditionata inclusiv de "iesirea" operatiunilor din Romania din structura Volksbank International.

Totodata, Volksbank ar urma sa asigure Sberbank o finantare de 500 de milioane de euro, iar grupul rus isi va asuma datorii de 2,5 miliarde de euro.

Citeste si:

Pretul tranzactiei, care urmeaza sa fie finalizata pana la sfarsitul anului, se va situa la 585-645 milioane de euro si va fi sabilit in functie de performantele Volksbank International in acest an.

Grupul austriac Volksbank controleaza 51% din VBI, iar Banque Populaire Caisse d'Epargne (Franta) si DZ Bank/WGZ Bank (Germania) au cate 24,5%. Volksbank International inglobeaza operatiunile Volksbank din afara Austriei, respectiv din Romania, Cehia, Ungaria, Croatia, Slovacia, Slovenia, Serbia, Ucraina si Bosnia si Hertegovina.