Componenta sindicalizata a pachetului de finantare, setata initial la 80 de milioane euro, a fost suprasubscrisa la 110 milioane euro.

La imprumutul sindicalizat au participat Raiffeisen Banking Group Austria, banca germana Commerzbank, grupul francez BNP Paribas - cea mai mare banca europeana, si grupul american Wells Fargo.

Imprumutul a fost aranjat de Hypo NOE Gruppe Bank, banca landului austriac Niederösterreich, Pohjola Bank Plc si Adria Bank Nova KBM Group.

Raiffeisen Bank Romania este controlata de Raiffeisen Bank International.

Citeste si:

Raiffeisen Bank International a inregistrat in Romania, in primul semestru, un profit dupa taxe de 40 milioane euro, in scadere cu 23% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile operationale ale institutiei de credit pe piata romaneasca au urcat usor, la 224 milioane euro.

Activele Raiffeisen Bank International in Romania au scazut in primul semestru fata de sfarsitul anului trecut, de la 6,227 miliarde euro la 6,172 miliarde euro.

Soldul creditelor si avansurilor catre clienti a urcat de la 4,24 miliarde euro la 4,39 miliarde euro, iar depozitele constituite de clienti au coborat de la 3,63 miliarde euro la 3,5 miliarde euro.

Grupul austriac avea in Romania, la finele lunii iunie, peste 6.000 de angajati si 544 de sucursale care deservesc aproape 1,939 milioane de clienti, 100.000 de IMM-uri si peste 6.800 companii mari si medii.