„Cumparaturile pe internet au cunoscut un ritm de crestere sustinut in ultimii doi ani. Cu toate acestea plata cu cardul in mediul online este inca limitata. In 2010, comertul pe internet s-a ridicat la un miliard de euro, insa platile cu cardul au reprezentat in mediul online doar 130 milioane euro. Cele mai multe plati se realizeaza prin rambus, intrucat oamenii au tendinta de a vedea mai intai produsul”, precizat Catalin Cretu (foto), general manager in Romania al Visa Europe.

Acesta a explicat ca, potrivit unui studiu, romanii nu stiu daca pot realiza tranzactii pe internet cu cardul, considera ca procedura de achitare online a produselor cu cardul nu este sigura si se tem ca bunurile s-ar putea sa nu fie livrate.

In acest sens, Visa Europe, impreuna cu bancile membre din Romania, a lansat o campanie de promovare a utilizarii cardului pentru platile pe internet.

„Ne dorim ca romanii sa inteleaga ca platile cu cardul pe internet sunt sigure, usor de efectuat si au mai multe beneficii decat tranzactiile realizate cu numerar. De exemplu, cumparatorii au garantia ca pot solicita bancii care le-a emis cardul rambursarea banilor daca au fost victima unei fraude online, daca nu au primit produsele comandate sau daca acestea sunt deteriorate”, a declarat Catalin Cretu.

Citeste si:

Pentru a-si asigura cardurile impotriva fraudei pe internet, romanii trebuie ca mai intai sa le inroleze in sistemul 3D Secure. In prezent, mai putin de 200.000 de carduri din Romania, adica 2,2% dintr-un total de circa 9 milioane preinrolate de banci, sunt activate in standardul 3D Secure.

„In prezent, frauda este neglijabila in Romania, de noua ori sub nivelul raportat de Visa Europe”, a adaugat Cretu.

Oficialul Visa a mentionat ca in urmatorii trei ani compania tinteste un milion de carduri activate in sistemul 3D Secure.