Albina, noul logo al BCR din toamna anului viitor

Erste Group va avea din toamna anului viitor un logo comun pentru toate statele in care activeaza, inlocuind actualul "S" cu imaginea stilizata a unei albine, simbolul traditional al bancilor de economii, care va fi inclus si in sigla BCR, cea mai mare banca dupa active din Romania.

In urma deciziei Consiliului de Administratie, noul logo va fi lansat in toamna anului 2012 ca primul logo comun la nivelul Erste Group, care va fi utilizat in toate tarile unde grupul este prezent.

"Albina a fost intotdeauna un simbol al economisirii, al generozitatii si al muncii asidue. Prin folosirea acestui simbol, ne intoarcem la radacinile noastre ca banci de economii, infiintate pentru a promova cresterea economica si pentru a le permite oamenilor sa fie independenti financiar. Am ales simbolul traditional al albinei si pentru a exprima faptul ca bancile de economii, la fel ca albinele, sunt un pilon puternic al cresterii economice, dar si al bunastarii clientilor nostri si al intregii regiuni unde avem operatiuni", a explicat Andreas Treichl, CEO al Erste Group, citat de Mediafax.

In ultimii zece ani, Erste Group a devenit unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Europa Centrala si de Est, prezent in opt tari, cu peste 50.000 de angajati si deservind aproximativ 17 milioane de clienti.

Erste Bank a preluat, in 2006, 61,88% din actiunile BCR, pentru 3,75 miliarde de euro, de la stat, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si International Finance Corporation. Grupul austriac si-a majorat ulterior participatia la 69,17%, prin preluarea de actiuni detinute de salariatii BCR. In noiembrie 2009, grupul austriac a interpus in relatia sa de actionar majoritar al BCR doua vehicule cu statut juridic de SRL infiintate in Austria, EGB Ceps Beteilungen GmbH si EGB Ceps Holding GmbH. Societatea din urma detine in prezent 69,4% din actiunile BCR.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri