Romania e binecuvantata cu una dintre cele mai bune banci centrale pe care le-am vazut, acesta reprezentand un avantaj important in conditiile actuale economice, a declarat Manfred Wimmer, CFO Erste.
„BNR are o gandire foarte echilibrata si rationala si o politica monetara foarte buna. Aceasta a sustinut si sustine lichiditatea in piata, care este la un nivel foarte bun in prezent si este gata oricand sa injecteze noi lichiditati in caz de nevoie”, a precizat Wimmer.

Acesta a explicat ca Erste este optimista cu privire la economia Romaniei, cu toate, in prezent, tara are probleme mari.

„Pentru mine nu exista nicio indoiala ca Romania, pe termen lung, este una dintre tarile cu cel mai mare potential din Europa. Sunteti o tara bine pozitionata pe continent, cu o forta de munca pregatita, cu un potential energetic foarte bun si materile prime necesare”, a mentionat Wimmer.

„Cred foarte mult in agricultura romaneasca, un sector care ar trebui sa fie foarte important pentru acesta tara, dar ca in acest domeniu este nevoie de ample reforme structurale”, a adaugat oficialul Erste.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri