Societatile de stat sau particulare au astazi la indemina o serie de asigurari prin care pot potoli minia protestatarilor. E bine de stiut ca pagubele provocate de grevisti ori sechestrarea directorului se platesc.
In general, grevele si tulburarile civile reprezinta riscuri acoperite de majoritatea politelor de asigurare de proprietate (asigurarea cladirilor, continutului etc.). Acestea apar de regula trecute la capitolul evenimente socio-politice si acte de vandalism, sustine Anca Roscaneanu, broker de asigurari la societatea EOS Romania. Suma asigurata pentru riscul de greva reprezinta suma asigurata pentru valoarea bunurilor.

De exemplu, in cazul unui bun de un milion de dolari, prima de asigurare anuala este 0,1-0,3%, adica intre 1.000 si 3.000 de euro anual. Atit trebuie sa plateasca societatea in cauza la firma de asigurari. Asta in situatia in care si daca imobilul asigurat ia foc, tot un milion de dolari va primi societatea respectiva. In cazul in care dorim bani doar daca cladirea este vandalizata de sindicalisti, atunci automat prima de asigurare scade. Si destul de consistent. Deoarece in acest caz se considera ca riscul de plata al asigurarii este mult mai mic.

Nu sechestrati directorul

Mai rau este cu cei care au de gind sa ia drept prizonier pe directorul societatii in cazul unei greve. S-a mai intimplat in Romania si cu siguranta se va mai intimpla. Insa, daca omul are incheiata o asigurare impotriva rapirii, lucrurile iau pentru sindicalisti o intorsatura urita. In sensul ca firma de asigurari va interveni prin firmele de protectie sa-si elibereze asiguratul, iar apoi va cere daune celor care l-au sechestrat. Pentru ca asiguratul va trebui despagubit de firma de asigurari pentru stresul suferit. Chiar daca pare putin iesit din comun, aceasta asigurare exista.

Un alt tip de asigurare din ce in ce mai cautat este cel ce se numeste asigurarea de pierdere de profit si intrerupere a activitatii. Se poate achizitiona sub forma unei clauze suplimentare la polita de asigurare a bunurilor si acopera pierderile de profit suferite ca urmare a intreruperii activitatii in urma producerii unor evenimente asigurate pe polita de bunuri. Respectiv in urma unui incendiu, cutremur ori alt fenomen natural.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri