Romeo Ionut Comaniciu, director de sucursala Astra Asigurari Brasov si propus de PDL pentru conducerea CSA, a fost avizat favorabil de catre comisiile reunite de buget-finante.
Rezultatul votului a fost: PENTRU: 21 , IMPOTRIVA: 12.

Audierea lui Comaniciu a fost presarata de controverse legate de varsta candidatului (cca. 35 de ani) si pregatirea / experienta sa profesionala. De asemenea, candidatul si parlamentarii s-au contrazis in legatura cu intelegerea asupra studiilor absolvite.

Initial, candidatul a spus ca a sustinut licenta la ASE, neprecizand faptul ca a absolvit Universitatea Spiru Haret, fapt sesizat de parlamentari, ceea ce a nascut o mica disputa in timpul sedintei. S-a cerut si vot secret pentru aviz (din partea PSD), nu s-a aprobat.

Cristian Constantinescu, fostul candidat PDL pentru functia de presedinte al CSA, nu a primit avizul comisiilor parlamentare reunite de buget-finante din cele doua Camere. Rezultatul: 25 "impotriva", 14 "pentru".

In mod normal, audierile candidatilor pentru Consiliul CSA, ar fi trebuit sa aiba loc pe 21 iunie anul curent, in sedinta Comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor si Senat, dar au fost amanate din lipsa de cvorum. Dezbaterile au fost reprogramate ulterior pentru 22 iunie, dar neparticiparea la sedinta a mai multor parlamentari a dus la reprogramarea sedintei in aceasta toamna.

Ca urmare, mandatul membrilor CSA a fost prelungit implicit pana la urmatoarele audieri, iar daca va fi intrunit cvorumul necesar, noua componenta a consiliului de conducere al CSA ar putea fi aprobata.

1. Preferati un manager mai tanar la sefia CSA?




Noua conducerea CSA, care va fi numita de Parlament, va controla o piata de aproximativ 2 miliarde de euro (peste 8 miliarde de lei), reprezentand 1,7% din Produsul Intern Brut, iar viitorul presedinte va incasa unul dintre cele mai mari salarii din Romania.

Sursa foto: Dreamstime
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri