Romeo Ionut Comaniciu, director de sucursala Astra Asigurari Brasov si propus de PDL pentru conducerea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), a fost avizat favorabil astazi de catre comisiile reunite de buget-finante, cu 21 de voturi PENTRU si 12 IMPOTRIVA. Vezi reactia miliardarului Dan Adamescu, unul dintre cei mai influenti oameni din asigurari.
"Este un baiat tanar, ceea ce este pozitiv. A venit si vremea celor tineri. Va pot spune ca el este foarte calificat si a avut rezultate bune in cadrul companiei Astra Asigurari. A fost in prima promotie a singurei facultati de asigurari infiintata in Romania in anii 90’ la ASE", a declarat omul de afaceri Dan Adamescu (foto).

Cu un pachet de 99,7% din actiuni, Dan Aadamescu controleaza indirect Astra Asigurari, liderul pietei de profil, prin companiile NOVA Group Investements Romania si EPSILON Estate Provider.

Audierea lui Romeo Comaniciu a fost presarata de controverse legate de varsta candidatului (cca. 35 de ani) si pregatirea / experienta sa profesionala. De asemenea, candidatul si parlamentarii s-au contrazis in legatura cu intelegerea asupra studiilor absolvite.

Comaniciu a studiat finante la Universitatea Spiru Haret si obtinut licenta la ASE in 1998.

Initial, candidatul a spus ca a sustinut licenta la ASE, neprecizand faptul ca a absolvit Universitatea Spiru Haret, fapt sesizat de parlamentari, ceea ce a nascut o mica disputa in timpul sedintei. S-a cerut si vot secret pentru aviz (din partea PSD), nu s-a aprobat.

Comaniciu a terminat de asemenea Colegiul National "Dr.Ioan Mesota" din Brasov, unde a absolvit in anul 1994 cu nota 6.09.

Astra Asigurari este liderul pietei romanesti de profil si a incheiat anul 2010, cu un volum de subscrieri de peste 1 mld. lei, in crestere cu 34% fata de anul 2009.

Cristian Constantinescu, fostul candidat PDL pentru functia de presedinte al CSA, nu a primit avizul comisiilor parlamentare reunite de buget-finante din cele doua Camere. Rezultatul: 25 "impotriva", 14 "pentru".

In mod normal, audierile candidatilor pentru Consiliul CSA, ar fi trebuit sa aiba loc pe 21 iunie anul curent, in sedinta Comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor si Senat, dar au fost amanate din lipsa de cvorum. Dezbaterile au fost reprogramate ulterior pentru 22 iunie, dar neparticiparea la sedinta a mai multor parlamentari a dus la reprogramarea sedintei in aceasta toamna.

Ca urmare, mandatul membrilor CSA a fost prelungit implicit pana la urmatoarele audieri. Noua conducerea CSA, numita de Parlament, va controla o piata de aproximativ 2 miliarde de euro (peste 8 miliarde de lei), reprezentand 1,7% din Produsul Intern Brut, iar viitorul presedinte va incasa unul dintre cele mai mari salarii din Romania.

1. Preferati un manager mai tanar la sefia CSA?





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri