Firma pe care o detine candidatul PDL pentru functia de presedinte CSA, Romeo Ionut Comaniciu, activeaza ca agent de asigurare pentru Astra Asigurari din anul 2008, potrivit datelor disponibile pe site-ul CSA, scrie Mediafax.

Comaniciu, director al sucursalei Brasov a Astra Asigurari, detine integral partile sociale ale firmei Anro Consulting din Brasov, unde este si administrator.

Agentul de asigurare nu parcurge procedura de autorizare de catre CSA urmata de societatile de asigurare, insa este obligat sa respecte o serie de reglementari emise de institutie. Agentii de asigurare, firme sau persoane fizice, vand politele emise doar de un singur asigurator.

Cristian Constantinescu, candidatul intial al PDL pentru conducerea CSA si respins luni de comisiile reunite ale parlamentului, a declarat la audieri ca va vinde actiunile pe care le dtine la Allinaz-Tiriac daca va fi numit presedinte al CSA, desi legea nu il obliga.

Legislatia spune ca membrii Consiliului CSA trebuie sa indeplineasca mai multe conditii, printre care sa nu faca parte din consiliile de administratie sau in comisiile de cenzori ale firmelor supravegheate de CSA, sau actionari semnificativi ai acestora, atat ei, cat si membrii familiilor lor pana la gradul al treilea.

Comaniciu a fost validat, marti, de comisiile parlamentare reunite de buget-finante cu 21 de voturi "pentru", 12 voturi "impotriva" si o abtinere.

Nascut in anul 1976, el urmat cursurile facultatile Finante, Banci si Asigurari la Universitatea Spiru Haret, obtinand licenta la Academia de Studii Economice in 1998.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Rosu, ASF: Este putin probabil sa se repete un nou caz Astra Asigurari