Moneda nationala s-a depreciat spre jumatatea sesiunii interbancare, pe volume foarte reduse, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a stabilit un curs de referinta de 4,2902 lei/euro, cu 0,59 bani mai mare fata de nivelul precedent.
Banca centrala a publicat marti un curs de referinta de 4,2843 lei/euro, noteaza Mediafax.

In raport cu moneda americana, BNR a stabilit un curs de 3,1368 lei/dolar, cu 1,15 bani peste nivelul de marti, de 3,1253 lei/dolar.

In schimb, rata de schimb pentru moneda elvetiana a coborat cu 3,82 bani, de la 3,5512 lei/franc la 3,5130 lei/franc.

In debut, cotatiile se situau la 4,2800 - 4,2820 lei/euro, in scadere nesemnificativa fata de finalul sesiunii de marti, cand operatiunile se perfectau la 4,2810 - 4,2840 lei/euro.

In prima ora de tranzactionare cursul a fost stabil, iar in jurul orei 10:15 euro era cotat putin mai sus, la 4,2830 - 4,2850 lei/euro. Ulterior, cotatiile au inceput sa urce, in linie cu valutele din regiune, insa volumele transferate au fost reduse, potrivit dealerilor.

Investitorii asteapta incheierea sedintei de politica monetara de doua zile a Federal Reserve pentru eventuale masuri noi de stimulare a cresterii economice.

"Impactul asupra leului ar putea sa fie vizibil maine (joi, n.r). O tendinta de depreciere pentru moneda nationala pare probabila daca sistemul bancilor centrale din SUA va anunta extinderea maturitatii titlurilor din portofoliu si nu va indica un alt program de relaxare cantitativa sau alte masuri de stimul monetar", se arata intr-un raport emis de ING Bank.

Dobanzile afisate miercuri dimineata de bancile comerciale pentru sumele plasate pe termen de o zi au coborat de la 2,45 - 2,95% la 2,16 - 2,66%, intrucat vineri este ultima zi a perioadei de rezerva. Dobanzile la o saptamana au crescut usor, de la 4,45 - 4,95% la 4,59 - 5,09%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri