Incepand cu data de 1 martie 2006, nivelul comisioanelor pentru procesarea platilor de mica valoare prin sistemul SENT va inregistra o diminuare cu peste 30% fata de stadiul anterior, ajungand la un nivel de 0,75 RON/operatiune (7500 lei vechi), se arata intr-un comunicat de presa al Transfond.

Prin aceasta noua diminuare de comisioane, a treia in decurs de mai putin de un an, TRANSFOND S.A. doreste sa contribuie la impulsionarea platilor fara numerar in economia romaneasca, in detrimentul platilor cu numerar.

In luna mai a anului 2005, sistemul de plati de mica valoare pe hartie a fost inlocuit cu un sistem electronic foarte performant, denumit SENT, care a permis reducerea atat a timpului de decontare, cat si a costurilor de procesare. in prezent, toate ordinele de plata interbancare de mica valoare (sub 50 000 RON) se executa in format electronic, singurele instrumente de plata care mai circula inca pe suport hartie fiind cecurile, cambiile si biletele la ordin, dar care vor incepe si ele sa fie procesate automat, cel mai probabil, in cursul acestui an.

Odata cu aplicarea acestei masuri decise de Consiliul de administratie al TRANSFOND S.A., nivelul comisioanelor pentru ordinele de plata de mica valoare va ajunge la o treime din nivelul anterior operationalizarii SENT, justificand astfel eforturile depuse in ultimi ani de comunitatea bancara si TRANSFOND S.A. in sensul eficientizarii activitatii de plati interbancare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri