UniCredit a demarat planurile de extindere cu 300 de sucursale a diviziei din Turcia, insa in Romania "situatia este diferita" si vrea sa mai astepte pentru a vedea daca economia isi revine si pentru a analiza impactul problemelor din Grecia, afirma Gianni Papa, seful UniCredit pe regiune.
UniCredit a anuntat la sfarsitul anului trecut un plan amplu de extindere in Europa Centrala si de Est, prin deschiderea a 900 de sucursale, din care 300 in Romania si 300 in Turcia, scrie Mediafax.

"Este clar ca vrem sa crestem pe piata din Turcia. Pot sa confirm extinderea retelei. In Romania situatia este diferita. Vrem sa vedem daca economia isi revine. Bineinteles ca ne uitam si la impactul situatiei din Grecia. Astfel ca trebuie sa mai asteptam in Romania si de aceea am deschis mai putine unitati decat intentionam initial", a declarat Gianni Papa, seful diviziei UniCredit Europa Centrala si de Est, intr-un interviu pentru cotidianul austriac Wirtschaftsblatt.

In prezent, UniCredit analizeaza cu atentie planurile pentru Europa Centrala si de Est pentru a face ajustarile necesare in privinta ritmului de extindere, a adaugat Papa.

Bancherul nu se asteapta la un faliment al Greciei, insa considera ca prabusirea statului elen ar cauza o unda de soc nu numai in regiune, ci la nivelul intregii Europe.

Grupul italian ar putea fi interesat de achizitii daca banci elene decid sa se retraga din Europa Centrala si de Est.

"Daca apare ceva pe piata, la pret si calitate potrivite, am analiza. Dar acum nu sunt de vanzare subsidiare din regiune ale bancilor elene", a spus el.

In prezent, UniCredit nu are tinte pentru achizitie in Europa Centrala si de Est, a precizat Papa.

UniCredit a anuntat in decembrie ca va deschide 900 de de sucursale noi in Europa Centrala si de Est, dintre care 300 in Romania, 300 in Turcia, 120 in Ungaria si 180 in alte state, in principal in Rusia, Bulgaria si Serbia. Extinderea a fost planificata pentru o perioada de cinci ani.

Grupul italian controleaza in Romania banca UniCredit Tiriac Bank si mai multe firme de servicii financiare.

In iunie, reteaua de sucursale din Romania era de 248 de unitati, fata de 246 in iunie anul anterior si 247 in decembrie.

Profitul inainte de taxe al grupului UniCredit in Romania a scazut in primul semestru cu 39%, de la 42 milioane de euro in primele sase luni ale anului trecut la 25 de milioane de euro, iar veniturile operationale au coborat cu 9,3%, de la 158 milioane de euro la 144 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri