Société Générale Asset Management Alternative Investments (SGAM AI), divizia de investitii private de capital a grupului Société Générale, a strans 80 milioane euro prin intermediul noului sau fond de investitii, care are ca tinta tarile din Europa Centrala si de Est, inclusiv Romania, potrivit Mediafax. Potrivit unui comunicat al grupului, aceasta este prima inchidere a fondului, la care au participat Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Société Générale.

SGAM Eastern Europe Fund a fost lansat in cursul acestui an si are o tinta de capitalizare de 150 de milioane de euro, care va fi atinsa pana la sfarsitul anului. Fondul vizeaza preluarea pozitiilor de control in companii a caror valoare este cuprinsa intre 30 de milioane de euro si 100 de milioane de euro. Potrivit sursei citate, oficialii au apreciat ca fondul se va implica in total in 10-12 proiecte de investitii. SGAM AI a fost lansata in anul 1999 si administreaza proiecte in valoare de 1,2 miliarde de euro.

Compania a achizitionat recent fondul de investitii Baring Corilius Private Equity (BCPE), noua structura devenind astfel una dintre cele mai importante platforme de investitii din regiune. SGAM Alternative Investment este subsidiara a Société Générale Asset Management, care la randul sau apartine grupului Société Générale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Lumea in schimbare: Cum a reusit Macron sa devina cel mai tanar presedinte din istoria Frantei