10 Februarie 2006

Raiffeisen intra pe piata fondurilor mutuale

Raiffeisen a intrat pe segmentul administrarii fondurilor mutuale, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat constituirea societatii de administrare a investitiilor, SAI Raiffeisen Asset. Management. Reprezentantii companiei nu au oferit detalii referitoare la proiectele vizate in perioada urmatoare, sustinand ca "sunt in studiu mai multe variante".

La finele anului trecut, presedintele Raiffeisen Asset Management, Mihail Ion, a declarat agentiei Mediafax ca societatea de administrare ar urma sa lanseze patru produse, diferentiate in functie de preferintele investitorilor. In plus, potrivit lui Ion, pentru clientii cu disponibilitati financiare ridicate, Raiffeisen va oferi posibilitatea crearii unor portofolii individuale, in functie de profilul si asteptarile de randament ale acestora.
SAI Raiffeisen Asset Management a fost infiintata la inceputul lunii noiembrie si are un capital social de 3,6 milioane de lei (un milion de euro). Actionarul principal este Raiffeisen Bank Romania - 99,99%, alaturi de patru persoane fizice romane.

La finele anului trecut, activul net al fondurilor mutuale a ajuns la circa 120 milioane de euro, potrivit datelor Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv.



Citeste si