Un cititor wall-street.ro intreaba: "Cat costa emiterea unui card debit pentru comert electronic?"

Raspunsul consultantului: Bancile sunt cele care emit cardurile de debit sau pe cele de credit si, prin urmare, tot ele stabilesc si nivelul comisioanele percepute pentru emiterea cardurilor sau pentru alte operatiuni.

In general, emiterea cardurilor este gratuita. Totusi, bancile care practica si comision pentru emiterea cardului au stabilit nivelul acestuia la circa 10 - 20 de lei pentru cardurile in lei si la circa 10 - 20 de euro pentru cele in euro.

Pentru a putea fi utilizat pentru comert electronic, cardul dvs. trebuie sa fie autorizat de banca emitenta pentru astfel de operatiuni. Mai exact, platile online se pot face cu orice fel card, insa acest card trebuie sa fie autorizat de banca pentru tranzactii pe internet.

Vezi aici si alte raspunsuri utile pentru posesorii de carduri.

Educatia financiara este esentiala pentru wall-street.ro, nu doar informatiile de business pe care le oferim in fiecare zi.

Tocmai de aceea, am lansat proiectul editorial CardPayment, sustinut de MasterCard, prin care ne-am propus sa gasim cele mai bune sfaturi pentru posesorii de carduri.

Proiectul este destinat posesorilor de carduri si nu numai care vor raspunsuri la intrebari din zona cadurilor de credit, de debit, comert electronic, plati contactless sau taxe si impozite. Va raspundem aicidaca aveti intrebari, atat din experienta noastra, dar mai ales dupa ce ne vom consulta cu specialisti din aceste industrii.

Ai intrebari legate de carduri? Vrei sa stii mai multe despre comertul electronic si platile contactless? Nu ai cui sa te adresezi? Vrei sa afli cum poti plati taxele si impozitele online? Consulta-ne si iti raspundem gratuit.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si