Soldul creditului neguvernamental acordat de banci a scazut in august, fata de luna anterioara, cu 0,1%, la 215,7 miliarde de lei, dar comparativ cu finele lunii august 2010 este mai mare cu 3,9%, componenta in valuta avansand mai repede decat cea in lei, potrivit datelor BNR.
In termeni reali soldul a crescut in august, fata de iulie, cu 0,2%, potrivit Mediafax.

"Creditul in lei a crescut cu 0,1% (0,5% in termeni reali), in timp ce creditul in valuta exprimat in lei s-a redus cu 0,3% (exprimat in euro, creditul in valuta a crescut cu 0,1%). La 31 august 2011, creditul neguvernamental a inregistrat o crestere de 3,9% (-0,4 la suta in termeni reali) fata de 31 august 2010, pe seama majorarii cu 2,5% a componentei in lei (-1,7% in termeni reali) si cu 4,7% a componentei in valuta exprimata in lei (exprimat in euro, creditul in valuta s-a majorat cu 5,6%), se arata intr-un comunicat al bancii centrale.

In ceea ce priveste imprumuturile in lei acordate gospodariile populatiei in august a avut loc un avans de 0,5% fata de iulie, dar creditele pentru firme au scazut cu 0,2%.

La creditele in valuta situatia este inversa - scadere pentru creditele acordate populatiei (-0,7%) si crestere pentru firme (0,1%).

Creditul guvernamental a crescut in august cu 0,6%, la 64,57 miliarde lei, iar fata de 31 august 2010 majorarea este de 18,5% (13,6% in termeni reali).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri