Walter Rothensteiner a precizat cotidianului austriac Wirtschaftsblatt ca masura va cauza, pe termen mediu, daune serioase in Ungaria.

Acesta a mai spus ca in ciuda taxarii masive a sistemului bancar maghiar si a adoptarii unui curs de schimb fix pentru persoanele care s-au imprumutat in valuta, Raiffeisen nu se va retrage din Ungaria.

„Noi nu extindem in anumite state, ca apoi, la primul semn de adversitate, sa ne retragem de acolo”, a explicat Rothensteiner. El nu a oferit o estimare cu primire la cat de mari vor pierderile pentru Raiffeisen in urma deciziei parlamentului de la Budapesta.

Citeste si:

Johann Strobl, seful departamentului de risc de la RZB si RBI, se asteapta ca un stoc de credite de 1,5 miliarde euro – 1,6 miliarde euro din portofoliul Raiffeisen sa fie afectate de ultimele masuri din Ungaria.

Walter Rothensteiner a declarat ca este greu de evaluat cati debitori vor utiliza optiunea de curs de schimb fix, dar considera ca autoritatile au facut „o greseala foarte grava”.

Guvernul austriac a incercat sa discute cu oficialii de la Budapesta despre riscurile adoptarii proiectului de lege, insa partea maghiara nu a fost interesata de acest subiect. Bancherii au adaugat ca cel putin nu exista inca niciun semn ca Polonia sau Romania ar lua in considerare niste masuri similare.