Moneda nationala s-a depreciat usor la finalul sesiunii interbancare de luni, pe fondul cererii mai ridicate de euro din partea clientilor comerciali ai bancilor locale, astfel ca paritatea a urcat spre 4,31 lei/euro, potrivit dealerilor.
In jurul orei 16:30, schimburile se perfectau la 4,3045 - 4,3075 lei/euro, paritate usor peste inchiderea sedintei de vineri, de 4,3025 - 4,3050 lei/euro, informeaza Mediafax.

Primele tranzactii au fost realizate la 4,3000 - 4,3030 lei/euro, iar in prima parte a zilei cursul a fluctuat aproape de 4,3 lei/euro.

"Cererea comerciala de euro (ordine introduse in numele unor companii clienti ai bancilor - n.r.) a urcat cotatiile pana la 4,31 lei/euro spre sfarsitul zilei de tranzactionare, insa dupa ce au fost executate ordinele cursul a revenit usor pe scadere", a spus dealerul unei banci.

Valutele din regiune afisau de asemenea corectii usoare, de pana la 0,5%, dupa aprecierile semnificative de vineri, cand autoritatile din Polonia au realizat o interventie coordonata fara precedent pe piata valutara si de obligatiuni, pentru a sustine zlotul si pretul titlurilor.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat luni un curs de referinta de 4,2984 lei/euro, cu 0,88 bani mai redusa decat paritatea anterioara, de 4,3072 lei/euro.

Leul a castigat teren si in fata francului elvetian, iar rata oficiala a fost de 3,5165 lei/franc, in scadere cu 1,15 bani, de la 3,5280 lei/franc.

In raport cu moneda americana, banca centrala a publicat insa un curs de referinta in crestere cu 0,84 bani, de la 3,1886 lei/dolar la 3,1970 lei/dolar.

Dobanzile afisate luni dimineata de bancile comerciale pentru sumele plasate pe termen de o zi au urcat de la 3,77% - 4,27%, la 5,79% - 6,29%, intrucat a inceput o noua perioada in care bancile trebuie sa constituie rezervele minime obligatorii cerute de BNR.

Randamentele la o saptamana au stagnat la 5,79 - 6,29%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri