Provizioanele constituite de banci pentru creditele cu probleme au urcat in iulie cu 739 milioane lei comparativ cu luna precedenta, pana la un nivel de 27,76 miliarde lei, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.
Provizioanele pentru imprumuturile clasificate drept pierdere, cu peste 90 de zile intarziere la plata, s-au majorat cu 629,8 milioane lei si au depasit nivelul de 25 miliarde lei.

Creditele clasificate drept standard au avansat cu 40,5 milioane lei, la un total de 423,3 milioane lei, in timp ce imprumuturile cu intarzieri cuprinse intre 15 si 30 de zile (in observatie) au urcat cu 30,3 milioane lei, la 544,1 milioane lei.

Faptul ca provizioanele constituite de banci sunt in continuare in crestere arata ca varful neperformantei in sistemul bancar este departe de a fi atins.

Comparativ cu perioada similara a anului trecut, provizioanele bancilor au urcat cu peste 30%, de la un nivel de 21,15 miliarde lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri