Un cititor wall-street.ro intreaba: „Cum se pot face plati prin telefonul mobil?”

Raspunsul consultantului: Daca va referiti la plati contactless cu telefonul mobil, mecanismul de functionare este simplu: vanzatorul introduce suma care trebuie platita, utilizatorul apropie telefonul de terminalul de plata si daca suma existenta in cont acopera pretul, tranzactia este finalizata.

Pentru a putea folosi acest tip de plata, este necesar ca utilizatorul sa aiba un telefon mobil compatibil cu tehnologia NFC (Near Filed Communication) si sa fie clientul unei institutii financiare emitente care pune la dispozitie un asemenea serviciu. Tehnologia NFC are la baza o conexiune fara fir de comunicare la distanta mica („wireless”), asigurand securitatea platii si comunicarea cu terminalele comerciantilor.

Vezi aici si alte raspunsuri utile pentru posesorii de carduri.

Educatia financiara este esentiala pentru wall-street.ro, nu doar informatiile de business pe care le oferim in fiecare zi.

Tocmai de aceea, am lansat proiectul editorial CardPayment, sustinut de MasterCard, prin care ne-am propus sa gasim cele mai bune sfaturi pentru posesorii de carduri.

Proiectul este destinat posesorilor de carduri si nu numai care vor raspunsuri la intrebari din zona cadurilor de credit, de debit, comert electronic, plati contactless sau taxe si impozite. Va raspundem aici daca aveti intrebari, atat din experienta noastra, dar mai ales dupa ce ne vom consulta cu specialisti din aceste industrii.

Ai intrebari legate de carduri? Vrei sa stii mai multe despre comertul electronic si platile contactless? Nu ai cui sa te adresezi? Vrei sa afli cum poti plati taxele si impozitele online? Consulta-ne si iti raspundem gratuit.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Transfer de bani in aplicatia Viber: cum functioneaza