Masurile Bancii Nationale a Romaniei, de reglementare a creditelor pentru populatie, vor conduce pe termen mediu la o scadere a dobanzilor la creditele in lei, a precizat Vladimir Kalinov.

„Regulamentul BNR va fi benefic pe termen lung, a fost un pas logic al bancii centrale avand in vedere masurile luate pana acum. Ne asteapta o perioada si mai grea din punct de vedere economic si este important sa ne dezvoltam pe termen lung”, a declarat (foto), vicepresedintele diviziei de retail din cadrul Raiffeisen Bank.
.

Raiffeisen a inaugurat noul sediu al agentiei Unirea din Bucuresti, in prezent banca avand o retea de 541 de unitati.

Pentru amenajarea noii sucursale, banca a investit 400.000 euro, suma pe care o estimeaza ca o va recupera in urmatorii 2 ani – 2 ani si jumatate.

Vicepresedintele diviziei de retail din cadrul Raiffeisen Bank a mentionat ca institutia de credit a renegociat chiriile pentru intreaga retea de unitati si plateste in prezent, pe medie, cu 20% - 30% mai putin decat in 2008, iar in unele cazuri aceste costuri s-au diminuat la jumatate.

„Ne aflam intr-un proces permanent si dinamic de repozitionare a retelei, tinand cont de evolutiile pietei imobiliare, dar si de schimbarile de pe piata locala. Cand nu are criza, era un moment in care deschidem in fiecare zi cate o unitate. In functie de evolutia economiei vom creste numarul de unitati”, a explicat Vladimir Kalinov.

Acesta a spus ca sucursala Unirea din Bucuresti este cea de-a saptea ca marime din reteaua bancii, din punctul de vedere al numarului de clienti activi, pe primul loc fiind sucursala din Piata Victoriei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Raiffeisen Bank, finantari de 3 milioane de euro pentru startup-uri