Stabilitatea sistemului fiscal este principalul atuu al Bulgariei in atragerea marilor companii straine, insa Romania are avantajul unei piete de mari dimensiuni, dar si a unei forte de munca mai calificate, spune , managing director la Accace.
“De fiecare data cand vine cate o cerere de la un client, acesta ne intreaba unde sa investeasca – in Romania sau Bulgaria. Sistemul fiscal din Bulgaria este mai stabil, dar Romania le ofera o alta piata companiilor. Aproape 80% din clientii care au fost pusi in fata unei asemenea alegeri au decis ca vor sa se extinda in Romania datorita marimei pietei”, a precizat Mihaela Virlan (foto).

Potrivit unui studiu Accace, 80% din companiile din regiune considera Codul fiscal romanesc ca fiind instabil.

Totodata, 92% din companiile medii si mari care isi desfasoara activitatea in Romania considera ca sistemul fiscal actual nu le permite construirea de strategii de business coerente pe termen lung.

“In Romania, schimbarile frecvente ale legislatiei privind contabilitatea si taxele reprezinta o problema reala si identificata de companii si, din pacate, acestea descurajeaza strategiile pe termen lung. Solutii de depasire a acestor obstacole exista insa, una dintre ele fiind plafonarea, simplificarea si consolidarea contributiilor sociale. De asemnea, extinderea reglementarilor fiscal privind grupul de TVA la toate categoriile de contribuabili poate constitui o alta masura care sa incurajeze investitorii”, a explicat Mihaela Virlan.

Conform studiului, principala problema cu care se confrunta companiile in urma modificarilor aduse Codului fiscal o reprezinta contributiile sociale, toti participantii la studiu reliefand ca motiv de ingrijorare ambiguitatile legate de modalitatea de stabilire a nivelului respectivelor contributii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri