Reducerea contributiilor sociale reprezinta un risc, insa ar fi cea mai binevenita masura pentru a stimula economia pentru ca munca este supraimpovarata, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care si-a nuantat astfel afirmatiile din ziua precedenta.
"Sub nici o form nu am spus ca sunt impotriva reducerii CAS. Daca ar fi sa-mi asum un risc, merg mai departe si fac o judecata mai clara. Daca ar fi sa-mi asum un risc pentru a stimula economia, cred ca reducerea CAS ar fi cea mai binevenita intrucat munca este supraimpovarata", a spus Isarescu la Romania Financial Forum.

"Solutiile par simple, cum ar fi contributiile sociale trebuie scazute, impozitele trebuie scazute, dar la a doua runda de judecati constati ca astea pot sa esueze dupa primele sase luni, pentru ca nu le poti finanta. Reducerea CAS ar impinge cresterea investitiilor in sectorul privat, dar ar insemna o resursa in minus pentru investitiile publice. Orice investitie neterminata este o resursa imobilizata.

O tara se dezvolta sau isi creste nivelul de trai pe masura ce-si mobilizeaza resursele, nu le imobilizeaza. Prioritizarea investitiilor este esentiala, dar sa vedem ce inseamna cand ai 40.000 de proiecte nefinalizate", a afirmat marti seful bancii centrale.

Miercuri, Isarescu a lasat sa se inteleaga ca reducerea CAS ar fi o masura benefica, in conditiile in care exista un raport defavorabil intre numarul persoanelor angajate si cele care primesc ajutoare sociale

"Raportul cheie sau locul unde se va realiza izbanda este raportul intre munca si protectia sociala in aceasta societate, si stiti ca este defavorabil", a mai spus Isarescu.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica, aproape un sfert din veniturile totale medii ale gospodariilor din Romania provin din prestatii sociale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri