Compania estimeaza ca pana la sfarsitul lui 2011 sa finanteze cel putin 20 de clienti prin noul produs, denumit Agroleasing, cu o suma totala de peste 1 milion euro.

Agroleasing reprezinta rezultatul colaborarii dintre compania de leasing si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). La inceputul acestui an, BERD a acordat Impuls Leasing un imprumut de 7 milioane de euro pe o perioada de sapte ani, destinat finantarii intreprinderilor cu profil agricol si IMM-urilor.

Agroleasing poate fi accesat de persoane juridice care desfasoara activitati economice in agricultura, inclusiv de catre asociatii agricole sau familiale. Pot fi achizitionate deopotriva tractoare, combine, semiremorci, ca si o gama foarte larga de masini si echipamente agricole.

“Acest produs financiar beneficiaza de o dobanda scazuta de 7,9%, precum si de o mare flexibilitate in ceea ce priveste graficul de plati. Acesta este convenit cu fiecare client in parte, in functie de specificul afacerii sale, mai exact de sezonalitatea fluxului de lichiditati. Putem astfel ajunge la doar doua plati pe an, efectuate in momentele cele mai convenabile pentru client”, a declarat directorul General al Impuls Leasing, Razvan Diaconescu (foto).

Alte caracteristici ale Agroleasing includ avansul de minimum 10% din valoarea finantata si valoarea reziduala de 1%. Perioada maxima pe care pot fi esalonate platile este de sapte ani. Intrucat intreprinzatorii au nevoie de timp pentru dezvoltarea si coordonarea afacerii, procesul de aprobare a creditului este optimizat la maximum pentru client.

Citeste si:

“Ultimii ani ne-au aratat ca e bine sa fim prudenti in previziuni, dar cred totusi ca pana la sfarsitul lui 2011 vom avea cel putin 20 de clienti pentru Agroleasing si vom finanta active de peste 1 milion euro. Suntem departe de euforia din trecut, dar, in conditiile actuale, agricultura este unul din domeniile aflate pe val”, a conchis oficialul Impuls Leasing.

Infiintata in decembrie 2006, Impuls Leasing Romania IFN SA este filiala romaneasca a companiei elvetiene Impuls Leasing International AG, avand drept unic finantator de grup Raiffeisenlandesbank Oberoesterreich AG. Compania are un numar de peste 100 de angajati in cele opt filiale (Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Ploiesti si Timisoara).

In prima jumatate a anului curent Impuls Leasing a incheiat contracte in valoare totala de peste 52 milioane de euro, aproape cat in intregul an precedent, si estimeaza ca va incheia 2011 intre cele mai mari cinci companii de leasing din Romania.

Acest proiect este parte a unei facilitati cadru dezvoltate cu asistenta Uniunii Europene. Impuls-Leasing Romania IFN este membru al Asociatiei Societatilor Financiare ALB din anul 2008.