BCR Pensii a decis schimbarea denumirii fondului de pensii facultative BCR Prudent in BCR Plus si modificarea schemei investitionale prin trecerea de la gradul de risc scazut la cel mediu, potrivit Mediafax.

"Prin schimbarea gradului de risc in clasa de risc mediu vom putea aloca o parte mai mare din banii fondului in active care sa permita cresterea randamentelor. Acest lucru reprezinta un avantaj pentru participantii nostrii care contribuie pe o perioada lunga de timp corelat cu mentinerea comisioanele de administrare la acelasi nivel", a declarat Simona Ditescu, directorul executiv al BCR Pensii.

Numarul total al participantilor la BCR Plus era la 31 august de 67.952 persoane, fondul de pensii ocupand astfel locul 2 pe piata pensiilor facultative din punct de vedere al numarului de participanti cu o cota de piata de 27,54%, potrivit datelor BCR Pensii.

Anul trecut, fondul de pensii facultative BCR Plus a avut un randament de 8,45%.

"Piata pensiilor facultative este in plin proces de consolidare. Asistam la absorbtia sau transferul unor fonduri intre jucatorii din piata. Ca urmare a acestor mutari, numarul fondurilor de pensii facultative se va reduce in curand de la 13 la 11, pe piata urmand sa ramana 2 fonduri de pensii facultative cu risc ridicat si 9 cu risc mediu. In piata nu va mai exista nici un fond cu risc scazut", a adaugat Simona Ditescu.

BCR Pensii face parte din grupul BCR, membru al grupului austriac Erste.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Platforma de rezervări online în restaurante, ialoc.ro, se listează pe Seedblink
Setari Cookie-uri