"Prin schimbarea gradului de risc in clasa de risc mediu vom putea aloca o parte mai mare din banii fondului in active care sa permita cresterea randamentelor. Acest lucru reprezinta un avantaj pentru participantii nostrii care contribuie pe o perioada lunga de timp corelat cu mentinerea comisioanele de administrare la acelasi nivel", a declarat Simona Ditescu, directorul executiv al BCR Pensii.

Numarul total al participantilor la BCR Plus era la 31 august de 67.952 persoane, fondul de pensii ocupand astfel locul 2 pe piata pensiilor facultative din punct de vedere al numarului de participanti cu o cota de piata de 27,54%, potrivit datelor BCR Pensii.

Anul trecut, fondul de pensii facultative BCR Plus a avut un randament de 8,45%.

Citeste si:

"Piata pensiilor facultative este in plin proces de consolidare. Asistam la absorbtia sau transferul unor fonduri intre jucatorii din piata. Ca urmare a acestor mutari, numarul fondurilor de pensii facultative se va reduce in curand de la 13 la 11, pe piata urmand sa ramana 2 fonduri de pensii facultative cu risc ridicat si 9 cu risc mediu. In piata nu va mai exista nici un fond cu risc scazut", a adaugat Simona Ditescu.

BCR Pensii face parte din grupul BCR, membru al grupului austriac Erste.