Nebunia creditelor doar cu buletinul a fost ingropata de mult sub omat. O lopata se pregateste sa arunce, de mai bine de un an, si BNR, odata cu noile reguli de supraveghere a societatilor nebancare. Asa incat magazinele, bancile si alte firme de creditare au gasit o noua formula de succes: creditul pe card. In acest fel, putem obtine nu doar banii necesari cumpararii unui televizor, camere video, aparat foto sau computer, ci si o suma de bani in plus pentru alte cheltuieli. Formalitatile sunt la fel de simple si obtii un credit mai mare, chiar si de 16 ori salariul net. Mai mult, nici nu esti obligat sa rambursezi creditul in rate lunare ci doar o suma minima fixa sau echivalentul dobanzii datorate bancii. Asa incat poti amana rambursarea creditului chiar si 5 ani.

Avantajele cardurilor co-branded

De exemplu, daca aveti nevoie de un computer, un aparat foto sau un sistem audio, dar si de o suma suplimentare de bani la dispozitie, puteti recurge la o finantare pe cardurile co-brand BCR UltraPro Computers, BCR-Depozitul de Calculatoare sau BCR-Altex.

Ce este atragator la acest card? Faptul ca poti obtine nu doar banii necesari bunurilor pe care vrei sa le cumperi din magazin, ci si o suma de bani suplimentara, pe care o poti utiliza la nevoie, pentru plata cumparaturilor din supermarket sau poti retrage banii de la bancomat, ca de pe un card obisnuit (comisionul este insa putin mai mare). Pentru plata cumparaturilor la comercianti dispui de o perioada de gratie de 50 de zile in care poti rambursa integral suma cheltuita fara a plati nici un fel de dobanda.

Apoi, se poate obtine un credit cu o valoare destul de mare, chiar si de 16 ori salariul net, limita maxima fiind de 5.000 de Euro, perioada mare de utilizare a creditului (5 ani), faptul ca lunar ai de rambursat doar dobanda nu si banii cheltuiti. In plus, poti beneficia si de reduceri la preturile produselor cumparate din magazin.

Concret, la un venit net de 5 milioane de lei poti lua un credit de pana la 80 de milioane. Rata lunara de platit in cazul in care utilizezi intreaga suma este de minim 1.470.000 lei, reprezentand numai dobanda pentru respectiva suma. Pentru ca, spre deosebire de cardurile de credit, la acest tip de card poti plati lunar numai dodanda, nu si principalul (adica o parte a sumei creditate, impartita in numarul de luni pe care se acorda creditul).

Principalul il poti plati oricand pe parcursul celor 5 ani, ba chiar poti sa amani plata alti cinci ani, in cazul reinnoirii cardului. Singura conditie este sa platesti lunar dobanda (21% pe an) si comisioanele aferente.

Cei cu salarii putin mai mari, de exemplu 15 milioane de lei lunar, pot obtine un credit pe acest card de 180 de milioane de lei, aproximativ 5.000 de Euro, adica maxim cat se poate obtine. Rata lunara de platit va fi in acest caz de 3.300.000 de lei.

Cardul TBI Credit

Cardul TBI Credit este o alta solutie avantajoasa pentru obtinerea unui credit din magazin. Cardul se acorda pe termen nelimitat asa ca nu va fi necesara reiinoirea lui dupa o perioada determinata de timp.

Cu acest card poti obtine un credit in valoare de pana la 10 ori salariul net lunar, maxim 5000 EUR (echialentul in lei). Valoarea creditului se stabileste in functie de salariul sau pensia persoanei care solicita creditul. La acordarea unui credit se iau in considerare si alte venituri daca pot fi dovedite cu contracte.

Rata pentru bunurile pe care le achizitionezi, la care se pot adauga si ratele pentru alte credite pe care le-ai contactat deja, nu trebuie sa depaseasca 30 % din venitul net lunar al solicitantului de credit, sau al familiei sale, daca se ia in calcul venitul familiei atunci cand se solicita un credit.

Utilizatorul cardului beneficiaza de o perioada de gratie de 45 de zile la achizitionarea unor produse. Perioada de gratie se refera la intervalul pe care il avem la dispozitie pentru a returna rata lunara stabilita pentru achizitiile facute, in conditiile in care nu trebuie sa platim si dobanda aferenta (28% pe an).

Ce se intampla in cazul in care nu putem depune toata suma de care ne-am folosit? Este necesar sa rambursam doar 5% din plafonul utilizat.

Pentru a avea un astfel de card, nu trebuie sa alergi dupa o gramada de documente. Sunt necesare doar adeverinta de venit si actul de identitate. Trebuie sa aveti o vechime de minim 3 luni in campul muncii, incadrat cu contract de munca pe perioada nedeterminata.

Cardul de credit Euroline

Cu cardul Euroline se poate obtine un credit cu o valoare de doua sau chiar cinci ori mai mare decat venitul net. Venitul minim necesar pentru obtinerea cardului este de 240 RON, mai mic decat venitul minim pe economie.

Creditul obtinut pe card poate fi utilizat fie pentru achizionarea unor produse din magazine, cu plata pe loc sau in rate, fie pentru extragerea sumelor de la bancomatele Bancpost sau Euroline.

Poti opta pentru plata integrala a produselor sau pentru plata acestora in
rate lunare (minim 6 rate, maxim 48 de rate). Restituirea sumelor folosite se face lunar, suma minima de rambursat lunar fiind de numai 3% din suma totala imprumutata.

Pentru orice suma retrasa de la bancomat cu cardul de credit EuroLine in perioada 1 ianuarie-31 martie 2006 beneficiezi de o dobanda preferentiala de numai 9.9% pentru primele 3 luni din perioada de rambursare a creditului.

La cumparaturile achitate integral cu cardul Euroline ai o perioada de gratie de pana la 50 zile, timp in care poti plati rata aferenta fara dobanda.

Cardul de credit EuroLine este un produs al companiei ERS Euroline Retail Service. ERS face parte din acelasi grup bancar cu BancPost, grupul EFG EuroBank Ergassias din Grecia. EFG EuroBank Ergassias este pe locul 1 in Grecia in domeniul cardurilor pentru populatie (persoane fizice) si locul 1 in domeniul serviciilor bancare adresate persoanelor fizice.

Informatii suplimentare despre cardul BCR, pe site-ul bancii

Informatii suplimentare despre cardul Euroline: www.euroline-cards.ro

Informatii suplimentare despre cardul TBI Credit: www.tbicredit.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri