Asociatia Romana a Bancilor (ARB) analizeaza 17 CV-uri trimise de persoane interesate sa ocupe functia de presedinte executiv al institutiei, a declarat luni presedintele asociatiei, Radu Ghetea, scrie Mediafax.
Potrivit lui Ghetea, interimatul functiei de presedinte executiv al ARB este asigurat de Barbu Constantin.

Numirea unui presedinte executiv la Asociatia Romana a Bancilor era programata initial pentru luna iulie, dar surse bancare au declarat atunci ca decizia a fost amanata pentru septembrie, deoarece niciunul dintre candidati nu a avut suportul intregii conduceri.

Pentru functia de presedinte executiv la ARB au candidat Mihai Bogza, presedintele Bancpost, Simona Fatu, fost vicepresedinte Volksbank, si Emil Iota Ghizari, fost prim-viceguvernator si fost presedinte al Transfond.

Potrivit surselor, salariul presedintelui executiv va fi de aproximativ 10.000 de euro.

In prima faza de selectie, inceputa in iunie, ARB a aratat ca pentru a ocupa functia de presedinte executiv candidatii trebuie sa respecte mai multe criterii, printre care experienta bancara relevanta intr-o pozitie de conducere in top management, cunoasterea la perfectie a limbii romane si vorbirea fluenta a limbii engleze.

Persoana desemnata va reprezenta ARB si va sustine punctul de vedere al comunitatii bancare in fata autoritatilor romane, precum si a organismelor internationale in domeniul financiar - bancar, in baza mandatului dat de Consiliul Director al asociatiei.

Alte cerinte pe care candidatii trebuie sa le indeplineasca sunt o buna reputatie profesionala si morala, aptitudini organizatorice, experienta in relationarea cu autoritatile si mediul privat, abilitati de comunicare.

ARB a modificat in luna aprilie statutul, astfel incat Consiliul de Administratie a fost transformat in Consiliu Director, iar actionarii au aprobat angajarea unui presedinte executiv.

Presedintele executiv va asigura managementul de zi cu zi al Asociatei, iar Consiliul Director, condus de Radu Ghetea, va aproba actiunile strategice ale asociatiei.

Membrii ARB sunt institutii de credit si sucursale ale unor banci straine prezente in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri