"Subsidiara din Romania a fost achizitionata la un pret foarte scazut in 2001. Nu avem inregistrat fond comercial al subsidiarei (in contabilitate, n.r.) si in consecinta RBI nu este nevoita sa deruleze o astfel de amortizare pentru operatiunile din Romania", potrivit unui comunicat RBI, citat de Mediafax.

Comunicatul Raiffeisen a fost transmis din cauza "multelor intrebari primite din piata, dupa anuntul de luni al Erste", potrivit comunicatului.

Erste a anuntat ca va amortiza partial fondul comercial al subsidiarei din Romania cu 700 milioane euro inainte de impozitare (627 milioane euro dupa taxe), din cauza cresterii economice sub asteptari, in cadrul unui set de masuri "extraordinare", care vor duce la trecerea grupului austriac pe pierdere, dupa primele noua luni, in ciuda unui profit din activitatea curenta de aproape 700 de milioane euro.

Raiffeisen a aratat ca vizeaza o amortizare partiala in valoare de 3,5 milioane de euro in Ungaria si se asteapta sa incheie anul 2011 pe profit.
Deteriorarea climatului macroeconomic va avea drept consecinta un mediu operational dificil, noteaza Raiffeisen. Grupul bancar a avut profit consolidat de 615 milioane de euro in primele sase luni ale anului.

Citeste si:

Un consortiu format din Fondul Romano-American de Investitii si Raiffeisen Zentralbank din Austria au semnat, in aprilie 2001, contractul de privatizare al Bancii Agricole cu Autoritatea pentru Privatizare, valoarea tranzactiei ridicindu-se la 52 de milioane de dolari. Contractul a vizat plata unei sume de 15 milioane de dolari pentru pachetul de actiuni detinut de statul roman, precum si majorarea capitalului social al bancii prin subscrierea sumei de 37 milioane de dolari.

Erste Bank a preluat in 2006 un pachet reprezentand 61,88% din actiunile BCR pentru 3,75 miliarde de euro, de la stat, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si International Finance Corporation, institutie din cadrul Grupului Banca Mondiala.

Directorul general al Erste Group Bank, Andreas Treichl, a declarat luni ca grupul austriac a platit "un pret foarte mare" in 2006 pentru preluarea BCR, raportat la situatia actuala, insa banca nu considera ca a facut o greseala intrand pe piata romaneasca.