Bank Leumi Romania si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) au semnat un protocol de participare a institutiei de credit la etapa a IV-a a programului Prima Casa.
Banca va acorda credite in limita unui plafon de 7,2 milioane euro, finantand atat cumpararea de locuinte finalizate sau in constructie, cat si achizitia de imobile care urmeaza sa fie construite.

Conditiile de acordare a imprumuturilor raman neschimbate fata de etapele precedente ale programului. Astfel, pentru imprumuturile in lei, dobanda va fi egala cu ROBOR la trei luni + 2,45% (marja bancii), iar pentru cele in valuta, dobanda va fi de EURIBOR la trei luni + 3,95%, se arata intr-un comunicat al bancii.

Valoarea comisionului cuvenit FNCGIMM este de 0,49%/an.

Pentru un credit in valoare de 57.000 de euro contractat pe o perioada de 30 de ani, DAE (dobanda anuala efectiva) va fi de 5,91%, rata lunara va fi 324 euro, iar suma totala platibila va fi de 119.223 euro. Pentru un credit in valoare de 245.000 de lei angajat tot pe o perioada de 30 de ani, DAE va fi 9,29 %, rata lunara 1.912 lei, in timp ce suma totala platibila de client va fi de 701.013 lei. In acest exemplu s-au folosit indicii de referinta valabili la 30 septembrie, EURIBOR la 3 luni - 1.55% si ROBOR la 3 luni - 6.21%.

Bank Leumi Romania, subsidiara a Bank Leumi le-Israel, este prezenta in Romania din anul 2006 si are o retea de 30 de unitati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri