Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) va avea un nou secretar general, Fanel Plopeanu, care a lucrat anterior pentru companii precum Omniasig si FATA Asigurari, acesta inlocuindu-l pe Florin Roman, aflat in functie din 2006, au declarat surse din piata asigurarilor, potrivit Mediafax.
"Informatia este corecta. Am acceptat preluarea acestei functii in cadrul CSA. Mai multe amanunte vor fi date publicitatii prin intermediul unui comunicat de presa", a declarat Plopeanu.

Dupa plecarea de la Omniasig, unde a lucrat zece ani, Plopeanu a condus operatiunile Omniasig Asigurari de Viata in perioada martie 2006 - noiembrie 2007.

De asemenea, el a ocupat pozitia de director general al FATA Asigurari timp de aproape un an, pana in martie 2009.

Plopeanu a urmat cursurile Academiei de Studii Economice intre anii 1978 si 1982.

La mijlocul acestui an a expirat mandatul presedintelui CSA, Angela Toncescu, si al altor trei membri CSA, din totalul de sapte.

La finele lunii septembrie Parlamentul a aprobat numirea a patru persoane pe functiile respective. Mandatul de presedinte a fost preluat de Constantin Buzoianu, pana atunci vicepresedinte al Consiliului CSA.

Consiliul CSA s-a intrunit marti pentru prima data in noua componenta si si-a stabilit strategia pentru urmatorii cinci ani, decizand de asemenea "analiza structurii organizatorice si evaluarea personalului CSA" in vederea armonizarii acestora cu necesitatile impuse de compatibilizarea competentelor CSA in actualul sistem european de supraveghere a sistemelor financiare si de trecerea la noul regim de solvabilitate, se arata intr-un conunicat al Consiliului.

Alte decizii s-au referit la finalizarea raportului de audit intern in vederea analizarii atat a structurii veniturilor, cat si a cheltuielilor, inclusiv a celor de personal, cresterea transparentei decizionale, numirea lui Fanel Plopeanu in functia de secretar general si nominalizarea lui Catrinel Frincu in functia de purtator de cuvant al CSA.

CSA precizeaza ca Plopeanu are o experienta in asigurari de peste 18 ani, ocupand in decursul timpului diverse functii de conducere in cadrul mai multor societati de asigurare.

"Masurile stabilite astazi reprezinta un prim pas spre eficientizarea si cresterea transparentei unor procese esentiale pentru activitatea CSA si pentru bunul mers al pietei asigurarilor. De asemenea, ele reprezinta unul dintre pasii firesti catre identificarea problemelor cu care se confrunta atat autoritatea de supraveghere, dar mai ales asiguratii si societatile din acest sector. Sunt convins ca, treptat, vom reusi sa gasim un raspuns adecvat pentru problemele identificate, in contextul in care aceasta institutie trebuie sa ramana un arbitru impartial intr-o piata cu nivel cat mai ridicat de credibilitate", a declarat in comunicat presedintele CSA, Constantin Buzoianu.



Sursa foto: 1asig.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri