Erste Bank a propus majorarea capitalului social al Bancii Comerciale Romane (BCR) cu 644 milioane de lei (aproape 150 milioane de euro), pana la 1,7 miliarde de lei, operatiune care ar putea fi aprobata in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din 14 noiembrie.
Majorarea capitalului ar putea avea loc prin scubscrierea unui numar de 6,18 miliarde actiuni cu valoarea nominala de 0,1 lei/actiune, scrie Mediafax.

Potrivit detinerilor actuale, Erste Bank, cu o participatie de aproape 70% din BCR, trebuie sa subscrie la majorare aproximativ 450 milioane de lei (circa 105 milioane euro), in timp ce SIF-urile ar urma sa contribuie cu 193 de milioane lei (45 de milioane euro), respectiv cu 38,6 milioane lei (9 milioane euro) fiecare.

Directorul general al Erste Bank, Andreas Treichl, a declarat luni in cadrul unei conferinte de presa ca va fi majorat capitalul social al BCR cu aproximativ 100 de milioane de euro.

Potrivit Erste, operatiunea are in vedere in principal mentinerea la un nivel optim a ratei de acoperire a creditelor neperformante.

In convocator se mentioneza ca oricare si toate actiunile care nu au fost subscrise in urma etapei de subscriere de o luna de la publicarea deciziei AGA vor fi anulate, iar capitalul social majorat doar cu valoarea actiunilor subscrise si varsate in mod valabil.

Totodata, directorul financiar al Erste, Manfred Wimmer, a declarat luna trecuta ca exista o probabilitate substantiala ca BCR sa aiba nevoie de o majorare de capital, intrucat costurile riscurilor vor ramane in continuare ridicate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri