Majorarea capitalului ar putea avea loc prin scubscrierea unui numar de 6,18 miliarde actiuni cu valoarea nominala de 0,1 lei/actiune, scrie Mediafax.

Potrivit detinerilor actuale, Erste Bank, cu o participatie de aproape 70% din BCR, trebuie sa subscrie la majorare aproximativ 450 milioane de lei (circa 105 milioane euro), in timp ce SIF-urile ar urma sa contribuie cu 193 de milioane lei (45 de milioane euro), respectiv cu 38,6 milioane lei (9 milioane euro) fiecare.

Directorul general al Erste Bank, Andreas Treichl, a declarat luni in cadrul unei conferinte de presa ca va fi majorat capitalul social al BCR cu aproximativ 100 de milioane de euro.

Citeste si:

Potrivit Erste, operatiunea are in vedere in principal mentinerea la un nivel optim a ratei de acoperire a creditelor neperformante.

In convocator se mentioneza ca oricare si toate actiunile care nu au fost subscrise in urma etapei de subscriere de o luna de la publicarea deciziei AGA vor fi anulate, iar capitalul social majorat doar cu valoarea actiunilor subscrise si varsate in mod valabil.

Totodata, directorul financiar al Erste, Manfred Wimmer, a declarat luna trecuta ca exista o probabilitate substantiala ca BCR sa aiba nevoie de o majorare de capital, intrucat costurile riscurilor vor ramane in continuare ridicate.