Moneda nationala s-a depreciat in a doua parte a zilei, iar cotatiile au urcat la 4,32 lei/euro, pe volume reduse, insa corectia a fost inferioara miscarii valutelor din regiune, care au pierdut pana la 1,2%, potrivit Mediafax.
In jurul orei 16:30, schimburile se perfectau la 4,3195 - 4,3210 lei/euro, peste nivelul de la aceeasi ora de miercuri, de 4,3130 - 4,3150 lei/euro.
In prima ora a sedintei interbancare de joi cursul de schimb a coborat sub 4,31 lei/euro, miscarea fiind determinata indirect de aprecierea euro in raport cu dolarul din a doua parte a sesiunii de miercuri si dupa finalul sedintei de la Bucuresti.

Astfel, primele operatiuni au fost realizate la 4,3040 - 4,3060 lei/euro. Ulterior, rata de schimb a revenit peste nivelul de 4,31 lei/euro, insa in cadrul unor tranzactii cu volume reduse de valuta.

In partea a doua a zilei, euro s-a depreciat fata de dolar, iar actiunile europene si-au accentuat declinul de la deschiderea tranzactiilor, dupa ce Banca Centrala Europeana (BCE) a avertizat in privinta impactului implicarii bancilor in salvarea vreunui stat din regiune.

BCE si-a reafirmat joi opozitia fata de un default, chiar si partial, al unui stat din zona euro si respinge orice plan de salvare care obliga sectorul privat, respectiv bancile, sa isi asume pierderi legate de datoriile suverane. Institutia a avertizat ca o astfel de participare poate leza reputatia euro.

Corectia leului a fost mai lenta decat deprecierea inregistrata de monedele statelor din regiune, care la finalul sesiunii afisau corectii de pana la 1,2% in raport cu euro.

"Zlotul se depreciaza cu 0,6% in fata euro, iar forintul cu 1,2%, dupa ce miercuri au castigat circa 1%. Volumele transferate au fost foarte reduse, atat pe piata locala, cat si pe cele din regiune", a spus un dealer.

Nivelul maxim al zilei a fost de 4,3220 lei/euro.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat joi un curs de referinta de 4,3148 lei/euro, cu 0,69 bani sub nivelul precedent, de 4,3217 lei/euro.

Leul s-a depreciat insa in raport cu dolarul american, iar referinta a urcat cu 1,25 bani, de la 3,1330 unitati la 3,1455 lei/euro.
Banca centrala a anuntat un curs in crestere si pentru francul elvetian, de 3,4979 lei/franc, cu 0,6 bani peste nivelul de miercuri, de 3,4919 lei/franc.

Dobanzile afisate joi de bancile comerciale pentru sumele plasate pe termen de o zi au scazut usor, de la 5,23% - 5,73%, la 4,94 - 5,44%, iar pentru plasamentele la o saptamana acestea au coborat de la 5,34% - 5,84% la 5,21 - 5,71%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri