Bursa de Valori Bucuresti (BVB) "isi va tripla volumul in doi ani", astfel ca "cifra de afaceri medie pe zi va creste la 25-30 milioane de euro, de la 11 milioane", a declarat directorul general al BVB, Stere Farmache (foto), adaugand ca "vom ajunge din urma, poate chiar vom depasi bursele din Europa Centrala si de Est".

Prognoza optimista a reprezentantului BVB are la baza intentiile statului de a privatiza prin intermediul Bursei, in urmatorii doi ani, 12 mari companii de utilitati, societati de transporturi si unele banci. Intr-o prima faza, foarte probabil la mijlocul acestui an, va fi listata Transelectrica. Se analizeaza posibilitatea cotarii, pana in 2006, a aproape 10% din actiunile BCR si CEC, care vor fi transferate in proprietatea unor investitori strategici. Directorul general al BVB afirma ca alte patru companii private turistice, firme din domeniul IT si bancar si-au anuntat intentia de a fi listate la Bursa. Acesta considera ca interesul investitorilor pentru piata bursiera romaneasca a crescut foarte mult in ultimul an pe fondul relaxarii fiscale, a scaderii ratelor dobanzii, a imbunatatirii ratingului de tara, a ameliorarii indicatorilor macro-economici si a aprecierii monedei nationale.

De asemenea, Stere Farmache este de parere ca liberalizarea accesului persoanelor straine la depozite in lei va contribui la cresterea interesului investitorilor straini pentru BVB.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Infografic: Ce a facut directorul Bursei in cei trei ani de mandat
Setari Cookie-uri