Bursa de Valori Bucuresti (BVB) "isi va tripla volumul in doi ani", astfel ca "cifra de afaceri medie pe zi va creste la 25-30 milioane de euro, de la 11 milioane", a declarat directorul general al BVB, Stere Farmache (foto), adaugand ca "vom ajunge din urma, poate chiar vom depasi bursele din Europa Centrala si de Est".

Prognoza optimista a reprezentantului BVB are la baza intentiile statului de a privatiza prin intermediul Bursei, in urmatorii doi ani, 12 mari companii de utilitati, societati de transporturi si unele banci. Intr-o prima faza, foarte probabil la mijlocul acestui an, va fi listata Transelectrica. Se analizeaza posibilitatea cotarii, pana in 2006, a aproape 10% din actiunile BCR si CEC, care vor fi transferate in proprietatea unor investitori strategici. Directorul general al BVB afirma ca alte patru companii private turistice, firme din domeniul IT si bancar si-au anuntat intentia de a fi listate la Bursa. Acesta considera ca interesul investitorilor pentru piata bursiera romaneasca a crescut foarte mult in ultimul an pe fondul relaxarii fiscale, a scaderii ratelor dobanzii, a imbunatatirii ratingului de tara, a ameliorarii indicatorilor macro-economici si a aprecierii monedei nationale.

De asemenea, Stere Farmache este de parere ca liberalizarea accesului persoanelor straine la depozite in lei va contribui la cresterea interesului investitorilor straini pentru BVB.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri